Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Extra Kniha Borových príbehov je tu

Po dlhých peripetiách konečne držím v ruke výtlačok Borovej knihy Kapor fatranský a iné príbehy. Včera sme ich doviezli z tlačiarne a voňajú novotou. Už som s ňou stihla obehať časť rodiny a užiť si spoločné čítanie nahlas spolu s výbuchmi smiechu. Tým čitateľom, ktorí by nevedeli, o čo ide, ju s radosťou predstavím.

Genéza

Boro Tomis je jedným z najstarších prispievateľov na HIKING.SK vôbec. Na Vianoce roku 2006 však neposlal článok o túre, ale príbeh zo svojich chatárskych čias v Malej Fatre Kapor fatranský. Príbeh mal úspech a nasledujúce takmer dva roky Boro fungoval ako nevyčerpateľná studnica vtipných, milých, ale i vážnych príbehov, vždy so skvelou pointou. Čitateľské ohlasy vysoko presahovali bežný hikingovský priemer. A aj my sme cítili, že toto je literatúra, ktorá patrí na papier. A nielen na papier, ale ďalej do batohov, do prírody, k ohňu a na posedenia na horské chaty.

Anatómia a fyziológia

Kniha je v malom formáte C6 (necelých 12x17 cm), ľahučká. Akurát do batoha. Má 120 strán. Na prednej obálke ju zdobí táto Jožiho fotka, na zadnej strane je predstavenie autora s jeho neodolateľnou fotkou s pivom v ruke a bodkovanou šatkou okolo krku.

V knihe nájdete 24 príbehov. Väčšinu z nich sme už uverejnili na HIKINGu, ale tri sú úplne nové, rovnako vynikajúce. Okrem príbehov tu nájdete aj niekoľko ilustračných fotiek, aj z Borovho chatárskeho obdobia, ktoré nám do knihy upravil Tono Zahradník.

Uvedenie do života

Už sme začali pracovať na tom, aby sme vám knihu čo najskôr doručili. Oficiálne ju pokrstíme v utorok 16.12. o 18:00 v kolibe v Slovak Pube na Obchodnej ulici v Bratislave. Boro už si chystá zásobu pier :)

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Knihu si môžete objednať tu.

Najnovšie