Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Prístrešok Prístrešok Ďulová

Ak vás cesty zavedú na Plešivskú planinu, neponáhľajte sa ďalej a oddýchnite si na Ďulovej. Zrekonštruovaný prístrešok pár metrov od modrej turistickej trasy vám v príjemnom prostredí poskytne dostatok priestoru na príjemné prežitie konca dňa.

Poloha
Slovenský kras: Plešivská planina - pri poľovníckej chate Ďulová
Nadmorská výška
505 m n. m.
GPS súradnice
šírka: 48.58477 ° SŠ
dĺžka: 20.40717 ° VD
» Mapa
Nocľah
6-7 osôb, spacák a karimatka nutné
Prevádzka
celoročne otvorená
Voda
Plešivec

Poloha a prístup

Prístrešok Ďulová sa nachádza približne 50 m juhovýchodným smerom od rázcestníka Ďulová, poľovnícka chata (505 m). K prístrešku vedie lesná cesta, ktorá sa pri rázcestníku odpája od asfaltovej cesty, vedúcej z Plešivca. Prístupná je po modrej turistickej značke, ktorá sleduje uvedenú asfaltovú cestu. Z Plešivca je to turistickým tempom k prístrešku približne 1.15 h cesty. Modrou značkou, pokračujúcou severným smerom sa za 45 minút dostanete po Plešivskej planine na horáreň Veľký vrch (639 m) a za 2.10 h na Gerlašskú skalu (752 m).

Popis objektu

Prístrešok má tvar písmena A, pričom strecha klesá až na zem. Je približne 4 metre široký, 10 m dlhý a 3 m vysoký, bez možnosti uzatvorenia. Je situovaný na kraji lúky, v stromoch. Nachádzajú sa v ňom lavičky a stôl + drevo. Podlaha je hlinená, nie je vyložená drevom. Vo vnútri sa vyspí približne 6-7 ľudí, potrebné sú minimálne karimatky. Akrobati môžu spať aj na lavičkách. Kameňmi vyložené ohnisko sa nachádza pre kamenným vstupom (2 schodíky) do prístrešku. Strecha je nová, nemala by zatekať. Posedenie poskytuje krásny výhľad na lúku so závrtmi (krasové jamy).

Tip na túru v okolí - Plešivská planina

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Fotogaléria k článku

Najnovšie