Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Test Progress Dynamic

Pred tohtoročnou letnou sezónou som svoj šatník obohatila o nový kúsok od Progressu. Ide o tričko z nového materiálu Dynamic, ktorý je asi najväčšou novinkou tejto sezóny. Tričko som používala počas siedmych týždňov pri rôznych aktivitách a o svoje dojmy sa s vami rada podelím na nasledujúcich riadkoch.

Výrobca
Progress
Model
Dynamic Dizzy
Typ
Letné termoprádlo
Materiály
Polyester, elastan
Hmotnosť
50 g
Farebné kombinácie
červeno/čierna, čierno/červená
Páči sa mi
ľahké, príjemné na pocit, rýchly odvod potu
Nepáči sa mi
pomerne rýchlo smrdí
Infocena
22,90 €
Hodnotenie
- cena: 9 z 10
- hmotnosť: 10 z 10
- dizajn: 7 z 10
- manipulácia: 9 z 10
- rozmery: 9 z 10
- materiály: 10 z 10
- údržba: 8 z 10
- cena/výkon: 9 z 10
- detaily: 8 z 10
- multifunkčnosť: 7 z 10
Celkové hodnotenie (súčet bodov): 86 bodov
» vysvetlenie hodnotenia

Dizajn a vyhotovenie

Konkrétne som testovala krátkorukávové tričko Dizzy, vyrábané v červenej a čiernej farbe. Ide o tričko vyrobené z 88% z polyesteru, 12% tvorí elastan. Jednotlivé diely trička sú zošité plochými švami, v opačnej farbe, ako je farba trička, teda na čiernom červené, na červenom čierne. Tričko sleduje súčasný trend, že aj funkčné prádlo môže byť jemný, ľahký a hladký kus odevu. Tričko je na pocit extrémne ľahké. Váži 50g. Na porovnanie, letné tričko z materiálu Dry Fast váži 90g.

Skúsenosti

Tričko som nosila počas siedmich týždňov na turistiku a bicyklovanie. Bola som zvedavá najmä na deklarovaný výborný odvod potu a tiež na to, ako rýchlo sa mi tričko, na pocit ako z pavučinky, niekde zatrhne. Na moje príjemné prekvapenie mu zatiaľ neublížili žiadne kríky, ani nosenie batohu. Jedine na chrbáte sa urobili drobučké žmolky, ktoré sú však nenápadné a neciteľné. Odvod potu bol výborný, s tým môže výrobca smelo operovať. Na vrchole kopca stačí na chvíľu vystaviť chrbát slnku a prezliekať sa vôbec nie je potrebné. Celkom rýchlo však tričko schne aj pod druhou vrstvou.

Tričko sa nikde nepára, švy sú vedené priamo, tričko je presne strihané aj ušité. Na pocit je tričko veľmi príjemné, jemné a pohodlné, nikde netlačí ani neodiera. Je veľmi elastické, takže aj ženy s dlhším trupom ako ja môžu mať veľkosť S, tričko sa natiahne. Len si ho treba zasunúť do nejakého oblečenia, lebo o chvíľu sa zase vytiahne. Väčšinu chrbta mám však zakrytú aj pri preklone a tak by som rovnako volila S, aj keby som si mala kupovať ďalšie.

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Keďže tričko nie je z merina, ale zo syntetiky, treba rátať s jeho častejším praním kvôli zápachu. Prvýkrát putovalo do koša na prádlo už po dvoch túrach, po prvom vypraní sa to zlepšilo a vydržalo v použiteľnom stave dlhšie. Závisí to samozrejme aj od zloženia potu a potivosti, ktoré sú u každého individuálne.

Extra ľahký objem trička oceňujem pri každom balení, dá sa poskladať do absolútne minimalistického šúlka a zmestí sa všade, ešte aj do ľadvinky.

Starostlivosť

Tričko som viackrát prala v práčke na 30°C a malé otáčky, v špeciálnom prípravku na outdoroové materiály. Farbu nepustilo, ani sa nenatiahlo či neskrátilo.

Záver

Tričko po doterajšom nosení hodnotím ako ideálne na leto, je ľahučké a rýchloschnúce. Zároveň veľmi kvalitné, jedinou nevýhodou je potreba častejšieho prania, rovnako ako pri iných syntetických tričkách, ktoré nemajú žiadnu "protismradľavú" úpravu. Veľmi vhodné je aj na indoorové aktivity - bedminton, squash a pod.

Linky

stránka výrobcu

Z materiálu dynamic sú vyhotovené aj HIKING.SK termo tričká. Objednať si ich možno »tu.

Fotogaléria k článku

Najnovšie