Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Extra Autokemp Súľov: pozor na lúpeže!

Do redakcie nám prišiel krátky článok o lúpežiach v autokempingu v Súľove, ktorý používajú najmä lezci. Informuje o podozrení, že v tejto oblasti pôsobí organizovaná skupina a pridáva svoju nedávnu skúsenosť. Z dôvodu ochrany identity autorky sme sa rozhodli článok publikovať anonymne. Tento článok nech je výstrahou pre všetkých návštevníkov, aby zvýšili svoju opatrnosť.

Ak sa chystáte do autokempingu v Súľove, dajte si pozor – tento kemp sa zapáčil organizovanej skupine lupičov.

Predĺžený víkend 29. 8. – 1. 9. 2009 sme si naplánovali trochu lezenia v Súľovských skalách. Ubytovaní sme boli v autokempe v stane. Ja som spala vonku vedľa stanu. V noci z 29. 8. na 30. 8. nebolo práve najlepšie počasie, v kempe na lúke boli aj s naším tri stany, jedno väčšie auto a karavan.

Približne o 1.00 h v noci som sa zobudila na zipsovanie stanu, ktorý bol postavený asi 10 metrov za nami. Otočila som sa a zbadala som pri stane piatich chlapov. Oni si ma všimli, tak predstierali, že idú smerom od stanu. Kedže som vtedy ešte netušila, že v tom stane boli nejaké dievčatá, myslela som, že je to ich stan. Osoby sa začali prechádzať po lúke, ja som ich sledovala. Vtedy som tomu ešte nevenovala pozornosť. Čudné sa mi to začalo zdať, až keď som si uvedomila, že sa medzi sebou nerozprávajú, len si ukazujú rukami. Takto som ich sledovala asi 20 minút. Stále chodili hore-dole, dokonca skúšali, či náhodou nie sú otvorené dvere na karavane. Všimla som si, že jeden niečo nosí v ruke – vtedy mi ani nenapadlo, že je to brašňa s mojím foťákom. Keď sa priblížili k stanu, tak som sa zdvihla a pozerám, že všetci mali ruky v predsienke a niečo rozoberali. Po spŕške „pekných“ slov sa dali na útek. Prvé, čo mi napadlo, bol foťák – jasné, že chýbal, pritom bol odložený vnútri v stane. Takisto tam bol aj malý batôžtek s jedlom, ktorý vytiahli – a to museli byť dnu aspoň do polovice stanu! Kamaráti, čo tam spali, sa nezobudili. Pred stanom bol vytiahnutý veľký vak, ktorý začali prekutrávať, keď som ich vyrušila. Na rámus sa zobudili aj kolegovia z vedľajšieho stanu. Po chvíli si všimli, že ich veci sú takisto vyťahané pri stane. O chvíľu si všimli, že ich stan nezipsovali, ale rezali. Prerezali 2 otvory v tropiku (a to priamo pri hlave) a tými vyťahovali veci von.

Ďalej nasledovala polícia, zápisnice, atď.

Ešte spomeniem, že daná lúpež bola druhá v týždni. Holanďanovi zmizla okolo 3.00 v noci kamera a foťák.

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Príbeh sa nakoniec pre mňa skončil sťastne. Posledný deň sme opúšťali kemp a kamarát si čistou náhodou všimol brašňu s foťákom odhodenú pri ceste v kríkoch asi 40 metrov od kempu. To je dôkazom, že páchatelia sú profesionáli. Nechceli, ak ich niekto pri úniku chytí, boli usvedčení tým, čo ulúpili.

Fotografia je len ilustračná.

Najnovšie