Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Správa Marmotafest 2010 aj s amatérskym filmom

Štvrtý ročník Festivalu vysokohorskej turistiky, horolezectva a skialpinizmu Marmotafest sa uskutoční 12. - 13. februára 2010, tradične v FK Nostalgia v Bratislave. Doterajšie ročníky boli postavené skôr na známych osobnostiach, prezentáciách ich expedícií do vysokých hôr a na horských filmoch. Tento rok nastane mierna zmena.

Hviezdy svetového horolezectva a skialpinizmu so svojimi prezentáciami prídu tiež, no po prvýkrát pribudne súťažná prehliadka amatérskeho horského filmu. Do nej sa môže prihlásiť každý amatér. Za amatéra je považovaný ten, kto nemá špeciálne filmové vzdelanie, tvorí vo svojom voľnom čase a filmovanie nie je jeho jediným a hlavným spôsobom obživy. Pri tvorbe filmového (audiovizuálneho) diela používa zásadne svoju vlastnú techniku a investuje svoje vlastné finančné prostriedky, tvorí z vlastného záujmu a pre vlastné potešenie, nie pre komerciu a distribúciu.

Prihlásené filmy musia spĺňať nasledovné podmienky:

- odporúčaná dĺžka trvania: max. 20 minút,
- tematika: hory,
- žáner: reportáž alebo dokumentárny film,
- musí byť nahratý na DVD nosiči.

Jeden autor môže prihlásiť ľubovoľný počet filmov. Kompletné propozície sa nachádzajú tu. Online prihlášku nájdete tu.

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Ocenený bude najlepší film, najlepší strih, a najlepšia kamera. Diváci určia víťaza kategórie o cenu diváka. Ceny venujú sponzori festivalu, prevažne predajcovia a výrobcovia športových potrieb so zameraním na outdoorové aktivity. Termín uzávierky prihlášok je 8. 1. 2010.

Viac info je na www.marmotafest.sk.

Najnovšie