Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Extra Novoročný editoriál 2010

Posledné voľnejšie dni po sviatkoch sa končia a dobrovoľne či nedobrovoľne sa vraciame späť k obyčajnému životu. Aj my sme už za pracovným stolom, sumarizujeme minulý rok a plánujeme čerstvý rok 2010. V nasledujúcich riadkoch by sme sa radi pochválili, čo sme zvládli, kam smerujeme a najmä by sme sa radi poďakovali všetkým našim priaznivcom, čitateľom, autorom, galérnikom a v neposlednom rade ľuďom, ktorí nám akokoľvek pomáhajú pri prevádzke či rozvoji Hiking.sk.

Návštevnosť

Návštevnosť v uplynulom roku opäť stúpala. V súčasnosti sa mesačný priemer sa pohybuje okolo 80 000 unikátnych návštevníkov mesačne, čo je o vyše 50 percent viac ako za rovnaké obdobie v roku 2008. Počet návštev mesačne dosahuje okolo 160 000, čo je taktiež 50 percentný medziročný nárast. Priemerný návštevník u nás strávi takmer 12 minút a prezrie si vyše 12 stránok. Najobľúbenejšou službou je naďalej galéria, nasledovaná turististickou mapou a hikeplannerom.

Najobľúbenejším článkom roku 2009 bol článok Lavína storočia v Žiarskej doline od Paľa Gavláka – článok bol zobrazený takmer 12 tisíc krát. V prvej desiatke najčítanejších článkov ďalej nájdeme Chatu pod Borišovom, Po stopách tatranského expresu, Nové reťaze na Baníkove, Ako na skialpinizmus I., Prvá pomoc II., Krajina z rozprávky, Žiarska chata zrekonštruovaná, Cesta na Žiarsku chatu konečne prejazdná, Orlia prť (Orla Perć) zo Slovenska.

Články

Naďalej sa nám darí uverejňovať články každý pracovný deň, niekedy aj častejšie. Snažíme sa na každý týždeň, pokiaľ je to možné, namiešať tematicky rôznorodé články, počnúc slovenskými horami, cez zahraničie, články o výbave, po informácie o útulniach a vhodných miestach na prespanie. V letných mesiacoch sa nám podarilo úspešne realizovať projekt cykloturistických štvrtkov, v ktorom by sme chceli pokračovať aj v tomto roku. Stále je pomerne podvyživená kategória Rady. Veríme, že sa v tomto roku nájde viac horalov, ktorí sa budú chcieť podeliť o rôzne skúsenosti.

Počet publikovaných článkov k dnešnému dňu je 1162, napísalo ich spolu 155 autorov. Všetkým autorom ďakujeme za ich priazeň a stále nové nápady. Medzi najaktívnejších autorov počas minulého roka patrili Tomáš Trstenský, Boro Tomis, Pavol Gomboš, Matúš Morong, Andrea Halienová, Peter Mišovic, Miro Svítek, Mišo Diviak, Tono Zahradník, Mišo Bukvai, Peter Antol, Daniela Mäkká, Peter Straka, Milan Kvietok. Soni Mäkkej v redakčnej práci významne pomáha Tomáš Trstenský.

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Článok Miša Diviaka O kamarátoch v horách získal prvé miesto v kategórii Blog na festivale Horalfest.

Hikeplanner

V tomto roku pribudla možnosť ukladania svojich trás, ich zdieľanie, a možnosť umiestniť sumár na svoju stránku/blog. Do budúcnosti chystáme prepracovanie zadávacieho formuláru, zlepšenie funkcionality na zdieľanie trás, katalóg najobľúbenejších trás + ich hodnotenie hviezdičkami.

Galéria

V galérii si môžete pozrieť 15987 fotografií od 597 autorov. V tomto roku sme mali osem fotosúťaží. Ako vianočný darček dostali užívatelia možnosť vkladania a plnohodnotného prezerania panorám. Za komplexnú starostlivosť o galériu patrí veľká vďaka Mišovi Mikulášovi.

Turistická mapa

Našou snahou je robiť aktualizáciu mapy 4 x do roka. Turistické značené trasy aktualizujeme na základe podnetov od čitateľov, ich gps dát, slovných popisov, či nákresov. Ďakujeme im za to a tešíme sa na ďalšie podnety, vďaka ktorým máme najaktuálnejšiu turistickú mapu na Slovensku. Za extra prínos ďakujeme Mišovi Bukvaiovi a Ivanovi Barkovi.

V uplynulom roku sme zvládli spraviť:
- zobrazenie naplánovanej trasy v (mapovom) hikeplanneri zvýraznením na mape
- moznosť zobraziť GPX súbor, ktorý je uložený na vlastnom serveri formou http://mapy.hiking.sk/?gpx=http://www.nazovservera.sk/subor.gpx
- vyklikávanie vlastnej trasy a/alebo bodov v mape s následným exportom do GPX súboru

Chystáme:
- vylepšenie užívateľského rozhrania
- legendu a komplexný popis funkcionality
- fulltextové vyhľadávanie v názvoch pohorí, názvoch turistických rázcestí, v obciach, vrcholoch a iných turisticky zaujímavých bodoch
- taktiež máme vo výhľade pridanie jednej veľmi podstatnej vrstvy, keďže však ešte nemáme spoluprácu napevno dohodnutú, neradi by sme to uriekli, v každom prípade je na čo sa tešiť...

Akcie

Počas minulého roka sme sa opäť viackrát stretli na našich tematicky rôzne zameraných akciách. Novinkou bolo značkárske stretnutie vo Veľkej Fatre, ktoré malo veľký úspech a vygenerovalo dokonca aj nových značkárov. V tomto roku budeme značkovať na troch stretnutiach, z čoho jedno bude v okolí Ramže na červeno značenej hrebeňovke Nízkych Tatier. Novinkou tohto roka bude marcový lavínový kurz. Nechýbajú ani fotostretnutia, narodeninové stretnutie či kurz prvej pomoci.

Minulý rok sme zorganizovali nultý ročník vytrvalostných pretekov Nízkotatranská stíhačka, ktoré sa tento rok budú konať opäť. Momentálne v tejto súvislosti riešime povolenia a po ich získaní začneme so samotnou realizáciou a posnažíme sa čo najskôr sprístupniť prihlasovanie sa pre účastníkov.

Viac o všetkých akciách sa dočítate tu.

Sponzori a partneri

Chceli by sme poďakovať našim sponzorom a partnerom za ich pomoc pri rozvíjaní a neustálom zlepšovaní nášho webu. Bez financií, ako každý vie, aj tie najlepšie nápady zapadnú prachom.

Najnovšie