Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

PR Folkový festival v Liptovskom Hrádku

Aj tohto roku sa uchádza o vašu priazeň a pozornosť už XIV. ročník festivalu FOLKOVANIE POD SKALKOU, ktorý bude v dňoch 30. a 31. júla v Liptovskom Hrádku. Organizátori aj tento rok pripravili program, ktorý bude kopírovať dlhoročnú osvedčenú tradíciu. Zároveň však doňho zaradili aj novinky, ktorými chcú osloviť a prilákať „nové“ obecenstvo.

Veríme, že magnetom pre mladých bude Kristína, priatelia folku si určite vychutnajú Kamelot, Hada, Petiara, Majerčíka či Šantu, „country-stom“ určite ulahodíme vystúpením skupín Longhorns a Mrzkáni. Na folkovaní už tradične dobrú náladu vytvára skupina Ploštín Punk. Do tanca na country bále nám zahrajú Pramene.

A sprievodné akcie? Minulý rok pochvaľované „gulášovanie“, premietanie filmov, súťaž v speve Drozdíky folkujú, večerné posedenie „folkovanie s vatrou“ ako aj ďalšie súťaže. Najdôležitejšie je však počasie. Keďže nepriaznivého sme si užili za posledné dva roky až-až, veríme že tohto roku slniečko prispeje k úspechu a pohode festivalu. Milí priatelia, vás, vašich priateľov, kamarátov, rodinu, známych srdečne pozývame posledný júlový víkend na priestranstvo za Skalkou. Tešíme sa na Vašu priazeň a návštevu!

Bližšie informácie:
Mestský úrad
referát kultúry
Hviezdoslavova 170
Liptovský Hrádok,
044/5202 127
0905 791 401

folkovanie.hradocan.sk
Facebook

Súťaž Drozdíky folkujú

Mesto Liptovský Hrádok pripravuje na 31. júla 2010 prvý ročník súťažnej prehliadky pre deti a mládež pod názvom Drozdíky folkujú. Poslaním súťažnej prehliadky je objaviť a podchytiť nové spevácke a muzikantské talenty v oblasti folk–country hudby a im podobným žánrom. Podporiť ich umeleckú tvorivosť a koncertnú činnosť. Prvým ročníkom chceme vytvoriť novú tradíciu pre stretnutie mladých muzikantov plné zážitkov a nových priateľstiev.

Na súťažnú prehliadku Drozdíky folkujú sa môžu prihlásiť sólisti, duá a skupiny z celého Slovenska do 30. júna 2010. Spevácke a hudobné výkony bude hodnotiť odborná porota zložená z hudobníkov súťažných žánrov. Víťazi zahrajú a zaspievajú na festivale Folkovanie pod Skalkou, ktorého 14. ročník organizuje mesto Liptovský Hrádok 30. – 31. júla 2010 v krásnom areáli pri hrade.

Súťaž je rozdelená do 4 kategórii:
I. kategória – do 14 rokov;
II. kategória – do 21 rokov;
III. kategória – spev s hudobným sprievodom dospelého do 14 rokov;
IV. kategória – spev s hudobným sprievodom dospelého do 21 rokov.

Propozície a prihlášku si záujemcovia môžu stiahnuť na oficiálnej stránke mesta Liptovský Hrádok alebo na stránke festivalu Folkovanie pod Skalkou.

Najnovšie