Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

PR Najlepší obliekajú prádlo Craft

Funkčné prádlo je základom pre funkčné obliekanie. Toto oblečenie je už neodmysliteľnou súčasťou športu a šport je súčasťou nášho života. O funkčnom prádle bolo povedané už takmer všetko, ale máloktorý výrobca športového oblečenia sa toľko zaoberá funkčným prádlom ako Craft.

Craft sa venuje neustálemu vývoju svojho oblečenia v laboratóriách, počúva názory tých najnáročnejších športovcov z rôznych športových odvetví, ktorí testujú všetky novinky pri svojom tréningu a pretekoch. Následné pripomienky sú zapracované tak do designu, ako aj do ergonómie športového oblečenia.
Zmyslom tohto snaženia je vytvorenie optimálnych podmienok pre ľudský organizmus a maximálne priaznivého prostredia pre športový výkon aj aktívnu rekreáciu.

Funkčné prádlo je základ

Funkčné prádlo sa používa ako prvá vrstva oblečenia priamo na telo. Jeho úlohou je odvádzať pot od pokožky a udržovať pri tele optimálne množstvo tepla – v zime hriať a v lete chladiť. Preto má Craft pre rôzne klimatické podmienky jednotlivé druhy prádla s odlišnými vlastnosťami (Cool, Zero Extreme, Zero, Warm a Warm Wool).

Švédska firma Craft vyvíja funkčné prádlo už od 70. rokov 20. storočia a jej termoprádlo sa za tu dobu stalo fenoménom medzi športovcami všetkých odvetví na celom svete. Prádlo Craft je vyrobené z mäkkého a telu veľmi príjemného materiálu, prádlo je vysoko funkčné a elastické, dobre sa ošetruje, vyniká tvarovou stálosťou a má extrémne dlhú životnosť.

Novinky jeseň/zima 2010

Craft Concept Piece

Novinkou zimnej kolekcie funkčného prádla je model Craft Concept Piece s 3D WIND technológiou z radu Craft Zero Extreme. Najnovší typ prádla Craft kombinuje materiál Zero Extreme a Mesh Superlight a zaisťuje dokonalú rovnováhu medzi bodymappingom a ergonómiou. V miestach bodymapping zón (oblasť lopatiek a podpazušia) je použitý Mesh Superlight, ktorý vytvára na chrbte pomyselné krídla. Tie zaisťujú perfektnú funkčnosť, maximálny odvod potu a dostatočnú voľnosť pohybu pri tých najvyšších intenzitách záťaže. Súčasťou materiálu je technológia SilverPlus (ionty striebra zabudované do vlákna) s aktívnou ochranou proti mikroorganizmom a ľudskému pachu. Novinku nájdu priaznivci značky v dámskom aj pánskom prevedení.
Nové prádlo Craft Concept Piece bolo otestované švédskou reprezentáciou bežeckého lyžovania a v tohtoročnej zimnej sezóne bude testovanie pokračovať so súčasne najlepším bežcom na lyžiach v ČR, Lukášom Bauerom.

Craft Zero Extreme WS

Do radu Craft Zero Extreme pribudlo úplne nové prádlo s windstopperom – Craft Zero Extreme WS, ktoré je ideálne do nepriaznivých klimatických podmienok (vietor, zima, chlad). Tento model kombinuje prádlo s extrémnou funkčnosťou (Craft Zero Extreme) s ľahkou a pružnou protiveternou membránou (Windstopper) v oblasti predného dielu s preťažením do ramenných partií. V ponuke zatiaľ len pre mužov.

Craft Warm

Ďalšou inováciou prešiel rad Craft Warm s novým, príjemnejším typom pleteniny a novým efektívnejším bodymappingom, ktorý je navyše farebne zvýraznený a to obzvlášť u pánskej kolekcie. Dámska kolekcia funkčného prádla Craft Warm pôsobí naopak jemným, nenápadným dojmom a to vďaka ľahkým pastelovým odtieňom ružovej a bledo modrej s decentnou potlačou.

Craft Team Sweden

Pre fajnšmekrov a priaznivcov švédskeho lyžiarskeho týmu je pre tohtoročnú zimu pripravená ochutnávka, špeciálna kolekcia Craft Team Sweden, ktorá ponúka komplet funkčného prádla (dlhý rukáv a dlhé spodky) z radu Zero Extreme, mikinu Flex a bundu EXC len v pánskom variante. To všetko vo švédskych národných farbách a designoch.

Nové kolekcie

Nielen funkčné prádlo, ale celý systém obliekania vo vrstvách ponúka značka Craft pre tohtoročnú zimu v nových kolekciách. Hitom zostávajú aj naďalej potlače, tak v dámskej, ako aj pánskej kolekcii. Z farieb dominuje oranžovo-červená, námornícka modrá, petrolejovo zelená a pastelová bledo zelená v kombinácii s ostrými žltými a zelenými reflexnými odtieňmi.
V zime oblieka Craft nielen lyžiarov, ale aj bežcov a cyklistov do zateplených modelov funkčného oblečenia. Neodlučiteľnou súčasťou zimného oblečenia sú samozrejme doplnky (čiapky, rukavice, nákrčníky…).

Fotogaléria k článku

Najnovšie