Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

PR Impregnačné prípravky HEY

Nemecká firma Schweizer-effax, založená v roku 1906, prešla počas viac ako storočnej tradície veľkým rozmachom a vývojom. Prvotná produkcia bola zameraná na ošetrovacie prípravky pre jazdectvo, no v roku 1985 získané poznatky firma preniesla i na outdoorový trh. Prvým produktom bol impregnačný prípravok na kožené topánky a včelí vosk. Postupne pribúdali nové výrobky a tak vám dnes môžeme predstaviť širokú škálu impregnačných a pracích prípravkov.

Dôležitý je fakt, že tieto impregnačné prípravky sú vhodné pre všetky typy membrán, ako sú GoreTex, Shoeller, Sympatex, eVent atď. Okrem impregnačných sprejov sa vo veľkom vyrábajú aj pracie prípravky na membránové bundy, microfleece a termoprádlo, páperové bundy a spacáky, nájdeme tu taktiež aj antibakteriálny prací prípravok. Pre membránové bundy po vypraní v TEX wash ako impregnácia slúži IMPRA TEX.

Za zmienku stojí aj to, že firma Schweizer-effax má vlastný výskum a všetky produkty sú vyrábané v Nemecku. Od nového roku firma všetky spreje pod tlakom tlakuje stlačeným vzduchom, čo je samozrejme šetrné k životnému prostrediu i zdraviu.

Impregnácia – IMPRA LEDER

Nejde o žiadnu novinku, ale o osvedčený prostriedok v ponuke značky HEY. Je to jeden z prvých produktov, ktoré firma uviedla na trh, odkedy sa zaoberá výrobkami pre ošetrovanie oblečenia a obuvy pre outdoor. Novinkou je však ekologické plnenie tlaku stlačeným vzduchom, ktorý vytláča sprej.

Hoci veľa outdoorových nadšencov uprednostňuje obuv s lepšou membránou, ale zvršok kombinovaný s textilom pre pohodlnejšiu chôdzu, stále je tu veľká skupina priaznivcov celokoženej obuvi. A práve pre tento typ obuvi, či už z brúsenej, alebo hladkej kože, je určený Impra leder.

Účinky
Svojím zložením obohacuje kožu, aby zostala pružná a zároveň zvyšuje vodeodolnosť. Zároveň však zabezbečuje UV – ochranu farby, ako brúsenej, tak i hladkej kože.

Jednoduchá aplikácia
Do roku 2010 sa tento produkt predával ako spej pumpa, teda nebol tlakovaný. Kvôli jednoduchšej aplikácii sa v tomto roku pristúpilo k inému riešeniu plnenia a to pod tlakom. Aplikácie je tak jednoduchšia a rýchlejšia.
Prípravok sa nastrieka približne z 20 cm vzdialenosti na obuv a nechá zaschnúť.

Balenia a cena
Balenie je 200ml, a odporúčaná cena 9,9 €.

Prací prípravok TEX WASH

Šetrný prací prípravok na všetky typy membrán a citlivých textílií. Môže sa použiť na pranie membránových, sofshellových aj hardshellových búnd a nohavíc.

Účinky
Je šetrný k membráne, ale má výbornú čistiacu schopnosť. Nezanecháva nepríjemný pach. Jednoduché dávkovanie odmerkou (vrchnákom) popísané na etikete zaručí správny pomer k miere zašpinenia a množstvu praného prádla. Neutralizuje pachy a zabraňuje vyblednutiu farieb praním.

Aplikácia
Odmerkou (vrchnákom) podľa návodu na etikete. Prípravok sa pridáva do prania namiesto pracieho prášku.

Balenie a cena
Balenie je 250 ml, doporučená cena je 8,90 €.

Odporúčané súvisiace produkty
Pri praní do posledného plákania odporúčame IMPRA WASH, ktorý zabezpečuje povrchovú impregnáciu. Prípadne ešte Tex sprej určený na impregnáciu membránového oblečenia a obuvi s textilným zvrškom.

Najnovšie