Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

PR Čo uvidíte na Expedičnej kamere

Celovečerné pásmo špičkových filmov o dobrodružných expedíciách, extrémnych horolezeckých výstupoch, odvážnych vodáckych výpravách a ďalších "bláznovinách" prinesie do 33 slovenských miest filmový festival Expedičná kamera. Uvidíte tie najlepšie cestovateľské a outdoorové filmy z celého sveta!

Festival bude prebiehať v novembri 2011 vo všetkých regiónoch Slovenska.

Okrem filmov (z veľkej väčšiny víťazné snímky z medzinárodných outdoorových festivalov) je na mnohých miestach pripravený ďalší doprovodný program ako prednášky, výstavy a koncerty. A na aké filmy sa tento rok môžete tešiť?

Poslední lovci

ČR, 51 minút, scénar a réžia: Steve L. Lichtag

Dramatický film o živote veľrybárov na indonézskom ostrove Lembata. Ako jedni z posledných na našej planéte lovia tradičným spôsobom nielen veľryby, ale aj delfíny a manty. Vyzbrojení iba bambusovými harpúnami vyplávajú na more iba v drevených člnoch, no nie vždy sa vracajú z mora úspešne …

Sám v stene

USA, 24 minút, réžia: Nick Rosen, Peter Mortimer

23-ročný Alex Honnold má vo svete free solo namierené veľmi vysoko. Pri lezení  obrovských stien bez lana a s nulovou šancou na prežitie v prípade pádu je Alex pokojný a neohrozený. Až pri najdôležitejším free solo výstupe stenou Half Domu pocíti Alex konečne, čo znamená slovo "strach". Víťazný snímok z filmových festivalov v mnohých krajinách.

Uruca

Brazília, 8 minút, réžia: Erick Grigorovski

Neobvyklý horolezecký animovaný film o pokuse vyliezť náročné cesty "Uruca" v Rio de Janeiro.

Mazungu

Veľká Británia, 20 minút, réžia: Phil Harwood

Päť mesiacov sám v kanoe a 4700 splavených kilometrov - tie zdolal Phil Harwood pri svojej plavbe po africkej rieke Kongo. Podarí sa mu to, čo ešte nikomu inému pred ním?

Life cycles

Kanada, 47 minút, réžia: Derek Frankowski, Ryan Gibb

Aj bicykel samotný má svoj vlastný život! Tento film rozpráva životný príbeh takého bicykla. Nečakaným spôsobom natočený film, ktorý bikerské snímky posúva do úplne inej roviny. Výborný nápad a skvelá kamera na pozadí nádhernej krajiny.

Brahmaputra

ČR, 29 minut, réžia: Ladislav Moulis

Skupina českých vodákov sa vypraví na jednu z najväčších svetových riek - Brahmaputru. Po zložitom vyjednávaní sa im nakoniec podarí preniknúť až na začiatok zjazdu do oblasti, ktorá je pre bežných turistov úplne neprístupná a leží na hraniciach Indie a Tibetu. Nehoda v extrémne ťažkých perejách ich však skoro donúti prvozjazdu prerušiť a opustiť kaňon rieky. Tým sa ale nevedomky dopustia priestupku a sú prenasledovaní indickou armádou. Teraz sa teda stretávajú s ďalšou otázkou … Riskovať konflikt s armádou alebo radšej zostúpiť späť do kaňonu a pokračovať v nebezpečnom splave?

Gobi desert

Kanada, 4 minúty, réžia: Freeride Entertainment

Profesionální bikeri Cam McCaul a Darren Berrecloth sa tentoraz vypravia do púšte Gobi a nádhernej krajine schádzajú piesočné duny hľadajúc ďalšie možné i nemožné terény pre svoje šialené zjazdy na horských bicykloch.

Viac informácii nájdete na http://www.hedvabnastezka.cz/expedicna-kamera/

Najnovšie