Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

PR Oblečenie z kávy od ALPINE PRO

Možno si myslíte, že ide o omyl: Je možné obliekať sa do kávových zrniek? Nový materiál S.Café, ktorý ponúka ALPINE PRO, sa ale skutočne vyrába z kávy. Pre výrobu S. Café sa používa kávová usadenina, tzv. lógr.

Túto surovinu zbiera výrobca S. Café na Taiwane po miestnych kaviarňach. Preto S. Café šetrí životné prostredie.
Táto tkanina je ale jedinečná aj z mnohých ďalších dôvodov. Unikátna štruktúra jej vlákien zabezpečuje rýchly odvod potu od pokožky na povrch materiálu, takže textília rýchlo schne a je stále príjemne suchá na dotyk. S. Café navyše poskytuje pokožke ochranu pred UV žiarením zo slnka a znižuje vznik nepríjemného zápachu.

Z materiálu S. Café vyrába značka ALPINE PRO napríklad spodnú bielizeň či tričká, kde sa uplatní jeho skvelá schopnosť odvádzať pot od tela a rýchlo schnúť. Ďalej je využívaný aj v druhej, izolačnej vrstve odevu.

Príkladom výrobku z S.Café môže byť pánske tričko DEMETER s dlhým rukávom z Outdoorovej kolekcie, pre tých, ktorí trávia voľný čas aktívnym športom v prírode a náročnejších klimatických podmienkach. Tí ocenia rýchle schnutie, pružnosť, priedušnosť a elastickosť jeho materiálu.

Viete vrstviť oblečenie?

Pre voľný čas trávený aktívnym pohybom v prírode a v náročných klimatických podmienkach sa oplatí vybrať naozaj kvalitné oblečenie, ktoré svojmu majiteľovi ponúka množstvo funkcií spríjemňujúcich športové výkony. Takéto oblečenie sa oplatí premyslene vrstviť.

Spoločnosť ALPINE PRO rozlišuje tri vrstvy oblečenia a tomu prispôsobuje aj svoje výrobky.

Prvá komfortná vrstva sa nosí priamo na tele a jedná sa teda o športovú spodnú bielizeň a tričká. Jej materiál musí byť príjemný, udržovať tepelnú pohodu a neobmedzovať svojho nositeľa v pohybe. Výrobky od ALPINE PRO dokážu rýchlo odvádzať vlhkosť od tela a rýchlo schnúť. Pri každej športovej aktivite či zvýšenej telesnej námahe ihneď poznáte rozdiel proti bežným tričkám, ktoré tieto zvláštne vlastnosti nemajú. Materiály používané pre túto vrstvu sú Thermocool, Softtec, S.café a Cool- Dry.

Druhá vrstva oblečenia je izolačná, to znamená, že má väčší objem a udržuje telo v teple. Môžu ju tvoriť mikiny a tričká s dlhým rukávom. Táto vrstva musí nielen dobre tepelne izolovať, ale tiež byť nenasiakavá a rýchlo odvádzať vlhkosť od tela. Uplatní sa pri nižších teplotách a vyrába sa z materiálov SUPRA@THERM, Cool-Dry Easy Out a S.Café. Príkladom je rýchlo schnúca, priedušná dámska fleece mikina EUNOMIA.

Tretia vrstva je ochranná, to znamená, že kryje a chráni ostatné oblečenie zvonku. Musí byť odolná voči vetru, snehu a dažďu, pritom aj priedušná a schopná rýchlo odviesť vlhkosť od tela. V ponuke ALPINE PRO ju tvoria softshellové bundy alebo bundy s membránou PTX, oblečenie býva pre väčšiu odolnosť často vybavené RipStopom, štvorcovou sieťkou zosilnených miest na povrchu. Túto vrstvu použijeme pri zhoršenom počasí. Vyrába sa z materiálov PTX membrána, Aquacore a Waterrepelence. Ich zástupcom je napríklad vetru odolná, priedušná a pružná pánska softshellová bunda KLETTER.

www.alpinepro.sk

Najnovšie