Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

PR Lepšie a kvalitnejšie OutdoorFilmy

Dobrý web spoznáte podľa toho, že sa zmení skôr, ako sa zmeniť musí. Tak znie citát pána Jonasa Ridderstrala, upravený do webovej terminológie. Prečo o tom píšem? Lebo OutdoorFilmy.sk ani nie po roku prichádzajú s druhou, mierne „upgradnutou“ verziou.

Ale najskôr by som v skratke priblížil náš web všetkým, ktorí ešte nemali tú česť. Hlavným cieľom portálu OutdoorFilmy.sk je snaha prinášať festivalovú tvorbu fanúšikom a návštevníkom festivalov aj mimo festivalovej sezóny a pomôcť takýmto spôsobom začínajúcim autorom. Veď nie je pre autora - filmára nič horšie, ako sa hodiny trápiť so spracovaním natočeného materiálu, vymýšľať koncept, snažiť sa najviac, ako sa dá, nechať vo filme kus svojho ja, s najlepším vedomím poslať film do festivalovej súťaže a nakoniec sa dozvedieť, že napriek sympatickému výsledku jeho dielo porota do hlavnej súťaže nevybrala. Takéto dielko je „odsúdené“ na zapadnutie prachom, prípadné rodinné premietanie a hodnotenie maximálne hŕstky kamarátov.

A práve preto vznikol filmový portál OutoorFilmy.sk, aby mohli aj mladí, začínajúci autori konfrontovať svoje diela s verejnosťou, učiť sa na prípadných chybách a z diel a pracovných postupov skúsenejších tvorcov.Od omáčky teraz radšej prejdem k podstatným veciam. Čo sa teda vlastne na webe zmenilo?

Vyhľadávanie

Vypočuli sme prosby návštevníkov, ktorí sa vyhľadávania dožadovali už dávnejšie. Teraz je tu, plne funkčné, prehľadné, z výsledkov hneď zistíte, či sa jedná o film alebo článok alebo......

Krátke videá

V dnešnej uponáhľanej dobe, keď sa na človeka valí z internetu a nielen z neho, každú sekundu tisíce podnetov, spúšťame úplne novú sekciu – krátke videá. Sem budú umiestňované všetky videá, ktoré sa nehodia do sekcie filmy – a to už z dôvodu obsahového, kvalitatívneho, alebo iného. Hlavnou výhodou celej tejto sekcie je, že každý registrovaný užívateľ sem môže umiestniť nielen svoje video, ale aj video, ktoré videl niekde na webe /napr. YouTube, Vimeo.com/ a páčilo sa mu natoľko, že sa oň chce podeliť s ostatnými.Na obsahu tejto sekcie sa teda môžu a dúfame, že aj aktívne budú podieľať aj návštevníci, diváci a čitatelia.

Workshopy

Poslednou, najhorúcejšou novinkou je sekcia workshopov. Pre tvoju maximálnu spokojnosť a plnosť zážitkov sme sa spojili s tými najlepšími, ktorí ťa “zasvätia” do tajov outdoorových aktivít, ako sú MTB, splav riek, lezenie a turistika. A ak už ani teba nebaví sedieť doma a chceš zažiť niečo nové, vzrušujúce, tak neváhaj, vyber si z našej ponuky, veď je to také jednoduché. Ponuka sa bude postupne rozrastať a ja len prezradím, že sa môžete okrem už aktuálneho MTB workshopu 4SEASONZ, tešiť aj na vodácky, boulderingový alebo kamerový workshop.

Na webe je ešte ďalšie množstvo drobných zmien, ale tie spomínať nebudem a nechám ich pre každého z vás ako prekvapenie. Verím, že vynovená verzia webu uspokojí nároky každého z vás a v prípade že nie, dajte nám vedieť, čo sa vám nepáči, čo by sme mali vylepšiť, zmeniť. A vy, čo ste spokojní, napíšte nám tiež, veď koniec koncov – robíme to pre vás.

A aké sú naše plány do budúcnosti?

Našou hlavnou prioritou vždy zostane kvalita a podpora amatérskej produkcie. Preto sa budeme snažiť ju udržať na najvyššej možnej úrovni a postupne pridávať funkcie hlavne pre registrovaných užívateľov. Na najbližšie obdobie máme vytýčený cieľ – spustiť diskusné fórum, v ktorom, ako dúfame, nájdete postupom času množstvo tipov a trikov nielen z filmárskeho prostredia, a podarí sa nám tak spojiť ľudí s rovnakými záujmami, ktorí si budú môcť vymieňať svoje skúsenosti, zážitky, rady, navzájom sa inšpirovať k uskutočneniu svojich snov a vytvoriť tak určitú komunitu outdoorom nadšených ľudí.

Za OutdoorFilmy.sk – Juro LUKÁŠ – to musíš zažiť!

Najnovšie