Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

PR Sušené mäso Jack Link's

Tento príbeh začal pred niekoľkými storočiami. Boli to Indiáni, ktorí objavili sušené mäso – krájali mäso z ulovených zvierat, sušili na slnku a neskôr aj údili. Keď bolo mäsa dostatok, uchovávali si ho takto na horšie časy, aby prežili v divočine.

No bol to Jack Link, ktorý predstavil sušené mäso celému svetu a je známe pod názvom jerky. V roku 1885 sa jeho rodina usídlila vo Wisconsine. Linkovci si sušili mäso pre seba, no ako dobrí susedia sa vždy podelili aj s ostatnými. Po čase zistili, že si ľudia začali pýtať ich jerky čoraz častejšie a im nič neostalo. Vtedy sa začali rodiť myšlienky na výrobu jerky, Jack začal mäso baliť a distribuovať pre čoraz väčší počet odberateľov.

Čoskoro sa stal Jack Link’s najväčším výrobcom sušeného mäsa v USA a veľmi rýchlo expandoval vo svete. Sušené mäso Jack Link’s sa stalo pevnou súčasťou vybavenia profesionálnych športovcov, účastníkov rôznych expedícií, ale aj bežných turistov – jednoducho všetkých aktívnych ľudí milujúcich prírodu. Vo svojom vybavení si nájdu túto značku dokonca aj mnohé vojenské zložky ako súčasť potravinového balíčka.

Prečo je tomu tak?

Jack Link’s jerky má veľmi vysokú úžitkovú hodnotu. Vysoký obsah proteínov (47% z celkovej hmotnosti), takmer žiadny tuk a veľmi nízka hmotnosť dáva tejto strave „zelenú“ keď je nutné pribaliť do batoha taký doplnok stravy, ktorý naozaj zasýti a dodá potrebnú energiu. Jerky je prirodzeným zdrojom potrebnej energie pri namáhavých výkonoch, navyše neznamená takmer žiadnu záťaž alebo objem navyše, keďže v dôsledku pomalého sušenia má výberové hovädzie mäso až 2,6-krát nižšiu hmotnosť ako v surovom stave. Predstavte si skutočnosť, že na výrobu 75 gramového balenia Jack Link´s jerky sa spotrebuje až 200g hovädzieho mäsa v čerstvom stave. Zároveň zostávajú všetky nutričné hodnoty tohto mäsa zachované a to vďaka šetrnému spôsobu jeho spracovania.

Jerky má vďaka spôsobu spracovania mäsa sušením aj veľmi dlhú prirodzenú trvanlivosť až 12 mesiacov, pričom ich nie je potrebné skladovať v chladených priestoroch. Mimochodom, jerky najlepšie chutia pri izbovej teplote.

K dispozícii sú 2 typy balení: 25 gramové a ekonomickejšie 75 gramové. 75 gramové balenie je najčastejšie využívané ako súčasť vybavenia pre turistiku a je možné ho uzatvoriť a konzumovať až počas 3 dní aj po otvorení.

Samozrejme, k dispozícii je viacero príchutí a druhov mäsa:

- Originál – klasická mierna príchuť, najpredávanejšie jerky na svete
- Sweet & Hot – pikantná chuť pálivej papriky
- Teryiaki – príchuť japonskej kuchyne
- Curry – orientálna príchuť kari
- Flamin´ Buffalo – pikantná papriková príchuť

Od mája je Jack Link’s prostredníctvom svojho oficiálneho distribútora zastúpený na Slovensku.

Ak chcete rozšíriť sortiment Vašej horskej chaty, turistického alebo lyžiarskeho strediska, predajne so športovými a outdoorovými potrebami, prípadne ďalších podobných zariadení pre turistov, kontaktujte oficiálneho distribútora Jack Link's, kontakt je tu.

Bližšie informácie o Jack Link´s jerky sa môžete dozvedieť na www.jerkyshop.sk.

Fotogaléria k článku

Najnovšie