Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

PR Krásy slovenskej prírody výhodnejšie

Letné prázdniny sa skončili, školopovinní ale aj pracujúci si oddýchli a načerpali sily na záver roka. Naopak strediská, horské parky, a príroda dostala v posledných 2 mesiacoch poriadne zabrať a môže si opäť vydýchnuť. Veľa z nás si však rado oddýchne aj počas sezóny, kedy sú ceny hotelov a služieb podstatne nižšie a lesy, parky či pamiatky nie sú úplne preľudnené.

Na oddych postačí aj predĺžený víkend

Po celý rok chodíme do práce, naháňame sa za rôznymi povinnosťami, častokrát so stresom na chrbte. Máme veľa dôvodov, prečo chodíme na dovolenky výhradne v lete či na lyžovačky v zime. Mnohí sme sa už však presvedčili, že príjemne oddýchnuť sa dá aj počas predĺženého víkendu, na ktorý nám postačí 1 deň dovolenky, poprípade sviatok pred víkendom. Dokopy so sobotu a nedeľou nám to robí 3 krásne dni a 2 príjemné noci. Víkendové pobyty a dovolenka na Slovensku lákajú hlavne od septembra do júna, kedy môžeme častokrát naraziť okrem pokojného prostredia mimo veľkomest aj na príjemné zľavy.

Hory, pamiatky a bohaté zdroje liečivých vôd

V dobe keď väčšina ľudí pracuje za počítačmi, sú veľmi vítané dovolenky, kde sa človek hýbe a prevetrá svoju kondičku. Na tento účel sú Vysoké a Nízke Tatry ale aj Malá Fatra ako stvorené. Pobyty na Jožko.sk sú zväčša v lokalitách, ponúkajúcich turistom nespočetné množstvo túr či menej náročných prechádzok, na ktorých sa nevyhnete človekom nedotknutej prírody. Ak preferujete menej aktívny oddych, uspokojenie určite nájdete v Dudinciach, Sliači, Bardejovských kúpeľoch a mnohých ďalších, ponúkajúcich stále populárnejšie liečebné wellness pobyty. Slovensko je maličkou krajinou, no o to obdarenejšou krásnou prírodou a prameňmi minerálnych, liečivých a termálnych vôd. Ak k tomu pripočítame zámky, hrady a pamiatky po našich predkoch, máme čo robiť po celé 3 dni azda v každom kraji.

Vytúžený oddych za pár korún

Ponuky krátkych pobytov v luxusnejších hoteloch s ponukou wellness vás môžu odradiť svojou cenou. Horské chaty a ubytovne taktiež nestoja pár korún. Riešenie existuje, skúste si z času na čas prejsť ponuku na Jožko.sk, kde nájdete najrôznejšie zľavy. Košice, Bratslava, Prešov či Žilina. Vaša štartovacia nie je problémom, krásy slovenskej prírody odhalíte najmä na strednom Slovensku. Tam sa vám podarí dostať takmer z každého kútu našej krajiny za necelé 3 hodiny. Autom, vlakom či autobusom. Ak by sa vám nechcelo cestovať, nájdete na Jozko.sk tiež zaujímavé pobyty, ako sa hovorí, "po ruke".

Fotogaléria k článku

Najnovšie