Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

PR Ines Papert a Arc’teryx v Bratislave

Svetoznáma nemecká horolezkyňa Ines Papert precestuje počas nadchádzajúcich jesenných a zimných mesiacov Európu so svojimi úžasnými fotografiami z mesta Harbin v Číne a fantastickou multimediálnou prednáškou so svojou Harbin Roadshow – predstavenou spoločnosťou Arc’teryx.

Zastaví sa s ňou aj v Bratislave 7.novembra v priestoroch najväčšej outdoorovej predajne na Slovensku v Outdoor Guide v OC Korzo. Vstupenky na besedu s Ines Papert si pre veľký záujem o jej multimediálnu show treba rezervovať na korzoba@outdoorguide.sk 

Harbin Roadshow sa začína koncom októbra na severe, a v zimnej sezóne 2012 bude cestovať po Európe. Prehliadka spája výstavu fotografií Franza Waltera, ktorý sprevádzal Ines na jej veľkolepej horolezeckej výprave v „meste ľadu“ v mandžuskej metropole Harbin v Číne, s prezentáciou Ines Papert o jej veľkolepých výstupoch na najvzdialenejších miestach sveta.
Na každej z 19 zastávok na ceste, ktorú organizuje sponzorujúci partner Arc’teryx, budú vystavené fotografie po dobu dvoch týždňov od prezentácie Ines. Medzi zastávky patria Londýn, Oslo, Kolín i Barcelona.

V meste Harbin sa koná medzinárodný festival ľadu a snehu už od roku 1985. Veľkomesto v čínskom severovýchodnom regióne je pokryté ľadom po celú zimu s teplotami pod -25 °C. Na ploche viac než 16 futbalových ihrísk sa vynára každý rok zázračný svet ľadu: gigantické veže, zámky, mosty a katedrály sú vybudované z pevného ľadu, ktorý sa získava z neďalekej rieky.

Ines a jej tímu trvalo viac ako jeden rok, než získali povolenie na lezenie v tomto unikátnom umelom svete ľadu. Mesto Harbin bolo pre niekdajšiu svetovú šampiónku Ines Papert skôr o dychvyrážajúcej scenérii než atletickej výzve. Franz Walter zachytil takmer surrealistický zážitok prostredníctvom umeleckých fotografií. Výstava zobrazuje snímky počas krátkeho času hrejivého, nejasného denného svetla, ako aj osvetlené nočné snímky ľadového mesta iskriaceho v stovkách farieb.

Prednáška

Výlet do sveta Ines Papert potrvá 90 minút. Profesionálna horolezkyňa porozpráva o víťazných vrcholoch, ako aj o neúspechoch, o priateľstve a samote, utrpení a okamihoch čistého blaha. Bude to pútavá prezentácia ilustrovaná úžasnými obrázkami a videom. Nemecká atlétka bude hovoriť o svojich najvýznamnejších horolezeckých udalostiach, ale tiež o svojom osobnom rozvoji: zo závodnej horolezkyne vyrástla jedna z najuznávanejších horolezkýň, ktorá vyhľadáva nové výzvy a nevšedné zážitky ako bolo aj lezenie v meste Harbin.

Fotografie

Franz Walter, ktorý sprevádzal Ines Papert na niekoľkých expedíciách, je alpským fotografom a filmárom. Jeho obrázky výstupov Ines v meste ľadu Harbin sú skutočnými umeleckými dielami. Fotografie budú vystavené na každom mieste dva týždne. Ďalšie podrobnosti nájdete na: http://ines-papert.de/roadshow

Zastávky výpravy

29.10.2012: Anton Sport, Oslo, Nórsko
30.10. 2012: Sportsbua, Trondheim, Nórsko
31.10.2012: Platou, Bergen, Nórsko
2.11.2012: Vrtic, Barcelona, Španielsko
3.11.2012: NangaPA, Gijon, Španielsko
7.11.2012: Outdoor Guide, Bratislava, Slovensko
8.11.2012: Sport Conrad, Garmish-Partenkirchen, Nemecko
9.11.2012: Bergzeit, Tegernsee, Nemecko
16.11.2012: Sport Praxenthaler, Traunreut, Nemecko
17.11.2012: Kendal Mounatin Festival, Kendal, Veľká Británia
18.11.2012: Epicentre, Ambleside, Veľká Británia
19.11.2012: Outside, Hathersage, Veľká Británia
20.11.2012: Snow & Rock, Londýn, Veľká Británia
17.1.2013: Sport Schober, Bad Gastein, Rakúsko
24.1.2013: Transa, Zürich, Švajčiarsko
25.1.2013: Rock Store, Luzern, Švajčiarsko
26.1.2013: Fullmoons, Davos, Švajčiarsko
14.3.2012: Globetrotter, Kolín, Nemecko

Čerstvo vydanú knihu fotografií Ines Papert si môžete nechať podpísať na prednáškových večeroch: „Vertikal“, vydavateľstvo Delius Klasing. Informácie: http://ines-papert.de/vertikal

Arc’teryx Equipment, Inc. je inovatívnou spoločnosťou zaoberajúcou sa výrobou outdoorového oblečenia a výbavy so sídlom v North Vancouver, BC, Canada. Vďaka vlastným výrobným prostriedkom na testovanie návrhov a funkčnosti sa produkty a materiály nepretržite posúvajú vpred nadšením a výkonom: vývoj v akcii.


Fotogaléria k článku

Najnovšie