Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Extra Články na Hiking.sk

Pravidelní aj náhodní čitatelia istotne zaregistrovali, že HIKING.SK vstúpil do druhého desaťročia svojej existencie. Veď sme sa mnohí stretli na niektorom z desiatich vrcholov slovenských hôr. Avšak len pamätníci vedia, ako sme začínali. V prvých rokoch sa počet členov autorského kolektívu dal zrátať na prstoch dvoch rúk...

Po začiatočnej spontánnej a nepravidelnej frekvencii uverejňovania článkov sa s prílevom autorov periodicita na dlhé obdobie ustálila na troch článkoch týždenne. S nárastom počtu čitateľov sa rozširoval aj kolektív prispievateľov, čo umožnilo (zas na dlhý čas) zvýšiť počet článkov na 5 x týždenne. Takže ku každej rannej káve ste si v práci (ak to jej charakter umožňuje) mohli vychutnať zápis z túry, recenziu, aktualitu či príbeh.

Momentálne registrujeme takmer 300 autorov, ktorí za celé obdobie napísali vyše 2100 článkov. Z toho 20 autorov prispelo viac než dvadsiatimi článkami a ďalších 17 ich napísalo aspoň 10. S popularitou portálu neustále rastie aj počet ľudí, ktorí nechcú len pasívne konzumovať jeho obsah, ale majú snahu podeliť sa s ostatnými o svoje zážitky z prírody alebo so skúsenosťami s (ne)fungujúcou výbavou. Nás v redakcii to teší a nechceme žiadneho prispievateľa sklamať tým, že by sme jeho článok odmietli (s výnimkou článkov hrubo porušujúcich platnú legislatívu). Hoci niekomu to ide lepšie - inému ťažšie, ale takmer nikto nie je v písaní profesionál.

A tak nastal čas, že opäť musíme rozhodnúť o zmene periodicity. Už ste si asi všimli, že články vychádzali aj cez sviatočné dni (čo prv nebývalo), aj že sobota býva čoraz častejšie obsadená. Keďže nechceme, aby autori čakali príliš dlho na uverejnenie, rozhodli sme sa, že nový článok vyjde na Hikingu každý deň. V prípade väčšieho prílivu sa objavia aj dva v jednom dni (jeden o polnoci, ďalší na poludnie). Samozrejme, redakčný plán bude operatívne reagovať na aktuálny stav.

Tradične sa považoval pondelok za "najsilnejší" deň a snažili sme sa vtedy uverejňovť top článok týždňa. Rovnako piatok bol pomerne "lukratívny", keďže uverejnený článok ostával navrchu celý víkend. Objektívne merania návštevnosti však ukazujú, že čitateľnosť sa v priebehu týždňa veľmi nemení a nedeľa je na tom rovnako ako streda. Čo sa týka dennej doby, krivka návštevnosti je "ťava dvojhrbá": s jedným "hrbom" hneď zrána (to je tá kávička) a s druhým podvečer až večer (taká tá domáca pohodičkaaa). Naďalej sa budeme snažiť zachovať pestrosť a tematické rozdelenie v priebehu týždňa:

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

- pondelok: túra zo Slovenska
- utorok: túra alebo cestopis zo zahraničia
- streda: recenzia, publicistika alebo túra
- štvrtok: cyklotúra alebo iná cyklistická téma
- piatok: príbeh alebo túra zo Slovenska
- sobota: chata (útulňa) alebo túra
- nedeľa: túra (pokiaľ možno s nádychom príbehu)

Takže, milí čitatelia, nespoliehajte sa na to, že cez víkend sa na stránke nič neudeje a stačí vám prísť v pondelok. Autori, vám zas ďakujeme za snahu rozšíriť obsah portálu. Snahou redakcie bude, aby skladba článkov bola naďalej pestrá a aby si každý na Hikingu našiel to svoje.

Najnovšie