Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

PR Snežnice TSL v SportOutdoor.sk

Využite posledné dni, možno týždne na turistickú romantiku s nádychom ďalekého severu a vyberte sa na hory na snežniciach. Práve snežnice môžu poskytnúť oveľa intenzívnejší zážitok z Vašich výletov. Ich popularita neustále rastie, hoci neboli pôvodne vymyslené pre potechu očí a ducha. Boli vymyslené účelne, aby umožnili človeku rozložiť vlastnú hmotnosť pri prechode lesom a členitým terénom v zasneženom období.

Ich obľúbenosť spočíva aj v jednoduchosti používania. Na ich využívanie nepotrebujete žiadne kurzy alebo školenia. Navyše pri zimnej turistike ušetríte za lístky na vleky a cenové porovnanie s lyžiarskou, skialpinistickou alebo snowboardovou výbavou vychádza tiež v prospech snežníc.

Výhody snežníc v skratke – skladnosť, preprava, ľahký pohyb v neupravenom zasneženom teréne, nenáročné na techniku, cena v porovnaní s inými zimnými športmi.

Firma TSL patrí medzi lídrov vo výrobe snežníc už viac ako 30 rokov. Snežnice TSL má vo svojej výbave aj francúzska armáda.

Využívajú špičkové technológie:

* Easy UP - patentovaná technológia, pri dlhších a strmších výstupoch redukuje svalovú únavu na lýtkach

* Lateral Adjust - viazanie Explore poskytuje väčší komfort so systémom bočnej úpravy, vďaka ktorému je vhodné aj pre širšie topánky

* Hourglass shape - tvar presýpacích hodín pre ľahkú a prirodzenú chôdzu

* Sound and Shock absorbing System (SSAS) - nič nie je rušivejšie, než hlučná chôdza v tichej krajine, preto v TSL vyvinuli unikátny systém na pohltenie nežiaducich zvukov a otrasov

* Anti Shin-Bang Articulation je ďalšou patentovanou technológiou od TSL. 90° ohyb päty viazania zvyšuje komfort pri chôdzi. Nevyhadzuje sneh cez pätu a špička snežníc neudiera do holene

* Patentovaný SnowGrab poskytuje bezkonkurenčný grip a priľnavosť. Pomáha pri stúpaní a traverzoch. Predné bočné hroty pre extra priľnavosť na traverzoch, hroty na zadnej strane pre brzdenie z kopca, dva predné hroty pod uhlom 120° pre lepšiu trakciu.

Na základe nosného materiálu rozdeľujeme snežnice na kompozitové a hliníkové.

Kompozitové snežnice – ich nosná plocha je zo špeciálneho kompozitu (plastu). Väčšinou sú vybavené univerzálnym viazaním na akúkoľvek obuv a je spojené kĺbom s nosnou plochou. Na spodnej časti sa nachádzajú oceľové hroty. Sú to univerzálne snežnice s vysokou odolnosťou, vhodné aj do náročnejších a strmých terénov.

Hliníkové snežnice - nosná plocha je hliníková. Vhodné do menej náročného terénu so stúpaním do 20° a traverzom do 15°.

Teraz Vám v predajniach Sport-Outdoor.sk ponúkame zvýhodnenú ponuku snežníc. Ku akémukoľvek modelu si môžete vybrať jeden z darčekov:

* nákupná poukážka v hodnote 15,- Eur
* termoska TSL Outdoor s objemom 0,5 l
* čelová lampa Petzl Tikkina
* návleky Zajo Gaiter Basic / Gaiter Pro

Pozrite si našu ponuku snežníc na www.sport-outdoor.sk, prípadne nás navštívte v predajniach Sport-Outdoor vo Zvolene na Sládkovičovej 11 alebo v Lučenci na Námestí republiky 11.

Fotogaléria k článku

Najnovšie