Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

PR Stiahnite si aplikáciu na SMS poistenie

Chystáte sa do hôr? Ak máte smartphone s operačnými systémami OS Android alebo iOS (iPhone), môžete si uzatvoriť SMS poistenie ešte jednoduchšie a pohodlnejšie. Stačí si stiahnuť aplikáciu na svoj mobil ;-). SMS poistenie cez mobilné aplikácie obsahuje navyše zaujímavé funkcie, ako napr. prehľadný formulár na uzatvorenie SMS poistenia, adresár kontaktov, ktorý šetrí váš čas pri uzatváraní poistenia, dôležité dokumenty, kontakty a detailné informácie o produktoch, prehľad uzatvorených SMS poistení (iba OS Android) či kalendár, ktorý vás upozorní na končiacu sa platnosť SMS poistenia (iba Android).

Lyžiari, pozor na úrazy a horúčky! Počas lyžiarskej sezóny trápia slovenských lyžiarov v zahraničí najčastejšie problémy s podvrtnutými kolenami a zápästiami, zlomeniny pri pádoch a náhle ochorenia spojené s vysokými horúčkami a kašľom. Vyplýva to z dlhodobých štatistík Union poisťovne. Pomerne často sa zimní dovolenkári stretávajú aj s črevnými ťažkosťami, zápalmi očí, opuchmi kĺbov a klasickými lyžiarskymi úrazmi. „V zimných mesiacoch každoročne rastie počet klientov, ktorí si prezieravo uzatvárajú cestovné poistenie pred lyžovačkou v zahraničí.“ hovorí o trendoch v cestovnom poistení Marek Kopča, riaditeľ priameho predaja poisťovne Union.

Ani ľudia, ktorí trávia dovolenku na Slovensku, by nemali zabúdať na poistenie. Špeciálnou kategóriou sú turisti, ktorí počas túry v horách utrpeli zlomeniny, precenili svoje sily či zablúdili a na pomoc volali Horskú záchrannú službu (HZS). Podľa zákona je dospelá osoba zachraňovaná Horskou záchrannou službou povinná v plnej výške uhradiť náklady, ktoré sú spojené s technickou časťou zásahu. Dovolenkári, ktorí sa rozhodli pre lyžovačku či turistiku na Slovensku, by teda nemali zabúdať najmä na úrazové poistenie a poistenie nákladov na zásah HZS.

Čo poistenie obsahuje: Okrem poistenia liečebných nákladov, batožiny a úrazového poistenia obsahuje cestovné poistenie aj poistenie zodpovednosti za škody, ktoré kryje neúmyselné škody spôsobené na zdraví či majetku tretej strane, napr. pri zrážke s iným lyžiarom na svahu.

Viac zaujímavých informácií o vhodnom poistení pri ceste do hôr či na lyžovačku doma alebo v zahraničí, pravidlá správania sa na lyžiarskej trati a pokyny pre lyžiarov v prípade poistnej udalosti nájdete na www.union.skwww.smspoistenie.sk.


Najnovšie