Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Chata Chata pod sedlom Čertovica

Pri prechode hlavným hrebeňom Nízkych Tatier buď plánujete nocľah na Čertovici, alebo zhodou okolností ste nútení ostať na noc, tak padne vhod turistické ubytovanie. Staručká chata Čertovica je dlhoročne uzavretá a čaká na obnovu, hrebeňovkári hotel nehľadajú a penzión je zbytočne komfortný, tak ideálnym riešením je Chata pod sedlom Čertovica, kde nemajú problém s turistami na jednu noc.

Poloha
Nízke Tatry - sedlo Čertovica: 100 m pod sedlom na liptovskú stranu (poniže chatky HZS)
Nadmorská výška
1210 m n. m.
GPS súradnice
šírka: 48.90585 ° SŠ
dĺžka: 19.73826 ° VD
» Mapa
Nocľah
35 miest v rôznych kategóriách izieb (apartmán, mezonetová izba alebo klasická izba)
Prevádzka
celoročná s obslužným personálom
Voda
vodovod v objekte
Cena
od 8,- €
Kontakt
Chata pod Sedlom, Čertovica 262, 032 34 Vyšná Boca, +421 903 417 174, info@certovica.eu, certovica.eu$ret
Spojenie
Brezno (vlak, bus) - Čertovica (bus) - Liptovský Hrádok (vlak, bus)
Dalšie info
ponúkajú turistické ubytovanie v spacáku na jednu noc pre hrebeňovkárov

Poloha a prístup

Chata sa nachádza pri starej ceste (úzka asfaltka) tesne pod sedlom Čertovica (autobusová zastávka) na liptovskej strane 100 m smerom k Vyšnej Boci pod penziónom STIV a chatkou HZS. Objekt je na pomedzí lesa a zjazdovej lyžiarskej trate vpravo od cesty.

Služby

Ubytovacia kapacita chaty je 32 miest plus 3 prístelky. V poschodovom objekte sú tri dvojizbové apartmány so štyrmi posteľami, dve mezonetové izby so štyrmi lôžkami a tri klasické izby pre štyroch nocľažníkov. Pre hrebeňovkárov ponúkajú ubytovanie na jednu noc vo vlastnom spacom vaku za zvýhodnenú cenu nocľahu. Apartmány a mezonetové izby majú vlastnú kúpeľňu. Bežné izby majú toalety a sprchy na chodbe oddelené pre ženy a mužov samostatne.

Pre hostí je k dispozícii zariadená kuchynka (mikrovlnka, chladnička, rýchlovarná kanvica). Taktiež je možnosť objednania stravy (raňajky, polpenzia, plná penzia) alebo občerstvenia (nápoje) v spoločenskej miestnosti na poschodí (bar, TV, krb, biliard, terasa). Medzi ďalšie služby patrí sauna, vonkajšie posedenie (altánok) s ohniskom alebo krbom a parkovisko pri objekte.

Webová stránka chaty

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Najnovšie