Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Správa Pomôžte pri hľadaní českého turistu

Do redakcie nám prišla naliehavá žiadosť o pomoc pri hľadaní po stratenom českom turistovi. Jaroslava Žilinského hľadá nielen rodina, priatelia i Polícia ČR a SR, ale tiež Horská záchranná služba, ktorá po ňom neúspešne pátrala pozemne so psami i letecky na prelome októbra a novembra.

Jaroslav Žilinský, prezývaný "Jerry" sa aktívne venuje turistike, horolezectvu a vodáctvu. Podľa správy od rodiny si 28. 10. kúpil lístok na nočný vlak z Pardubíc do Liptovského Mikuláša. Naposledy bol lokalizovaný jeho mobilný telefón 29. 10. na Slovensku.

Jeho predpokladaný pobyt je v horských oblastiach Liptova. Na prelome októbra a novembra prebehlo pátranie bez výsledku vo vytipovaných lokalitách Západných Tatier. Horská záchranná služba využila služobných psovodov i hľadanie zo vzduchu pomocou vrtuľníka.

Rodina a kamaráti hľadaného preto prosia návštevníkov Tatier, Nízkych Tatier, Veľkej Fatry i iných pohorí, aby boli vnímaví počas horských túr. Všímajte si vrcholové či návštevné knihy chát a útulní, či niekde zanechal zápis alebo odkaz Jaroslav "Jerry" Žilinský. Prípadne či ste ho stretli pri cestovaní dopravnými prostriedkami.

Prípadné informácie o pohybe či pobyte poprosíme smerovať na kontakty:
- Horská záchranná služba,
- Policie ČR,
- Policajný zbor SR,
- Jitka Žilinská +420 603 940 420 alebo hledasejerry@gmail.com

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Ďakujeme za pomoc.

Súvisiace odkazy

Pátrání po osobách
Pátranie po nezvestnej osobe v Západných Tatrách
Pomoc pri pátraní po nezvestnej osobe

Najnovšie