Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

PR Užite si lyžovačku v Dolnom Rakúsku

Romantické cestičky vedúce zasneženými lesmi, svetielka a trblietanie, keď sneh, ľad a námraza premieňajú hory na zimnú rozprávku. Hostia tu nájdu oddych a inšpiráciu vo wellness oázach a horských chatách so starými zimnými tradíciami alebo pri rýchlych zimných športoch a snehovej zábave vo Viedenských a Mostviertelských Alpách. Prinášame vám prehľad stredísk a cien skipasov, ktoré tieto dva regióny ponúkajú.

Svoje strediská otvárajú Mostviertelské aj Viedenské Alpy

V Dolnom Rakúsku nájdete celkovo 9 moderne vybavených a nádherne zasnežených lyžiarskych stredísk. V regióne Mostviertel sú to Hochkar, Lackenhof, Mitterbach a Annaberg. Viedenské Alpy ponúkajú strediská St. Corona, Semmering, Mönichkirchen, Puchberg a Reichenau.

Vzdialenosti stredísk v km od slovenských miest

Lyžiarska oblasť Bratislava Nitra Žilina Banská Bystrica
Hochkar 254 345 453 462
Lackenhof 226 317 425 434
Mitterbach 214 302 411 423
Annaberg 198 288 397 406
St. Corona 165 255 364 372
Semmering 162 252 360 369
Mönichkirchen 169 260 361 377
Puchberg 145 235 344 353
Reichenau 159 249 357 366

Snehové kráľovstvo Hochkar bei Göstling/Ybbs

V nadmorskej výške 1800 m sa nad obcou Göstling/Ybbs týči Hochkar, najzasneženejšie a najvyššie položené alpské centrum Rakúska. 19 kilometrov perfektne upravených zjazdoviek je obklopených 9 vlekovými zariadeniami. Snowboardisti a freestyleri sa schádzajú vo veľkom zábavnom parku Hochkar. Kto neuprednostňuje zjazdovky, môže navštíviť sánkarskú dráhu, vychutnávať ticho turistických chodníkov a bežkárskych tratí alebo oddychovať v soľnom kúpeli Ybbstaler.
Kombinovaný denný skipas
Hochkar a Lackenhof (40 km): Dospelý 36,– EUR, Detský 20,– EUR
So snehuliakovou kartou jazdia deti do 10 rokov (od ročníka 2004) s rodičom so skipasom v plnej cene len za 2,- EUR/deň.
www.hochkar.com, www.goestling-hochkar.at

Ötscherská dedinka - Lackenhof am Ötscher

Lyžovanie až k domovým dverám – to ponúka stredisko Lackenhof am Ötscher. Hotely a penzióny sa tu nachádzajú prakticky na okraji zjazdoviek. Deväť vlekov sa stará o to, aby sa lyžiari dobre rozdelili po svahoch až 19 km dlhých zjazdoviek. Pre najmenších je tu park Sunny Kids s čarovným kobercom, tanierovým vlekom a starostlivosťou o deti formou lyžiarskej školy. Najväčší freestyleri na lyžiach a snowboardoch sa môžu vyblázniť v parku Ötscher Snowpark, pre zimných turistov je k dispozícii viac ako 10 km turistických chodníkov.
Kombinovaný denný skipas
Hochkar a Lackenhof (40 km): Dospelý 36,– EU; Detský 20,– EUR
So snehuliakovou kartou jazdia deti do 10 rokov (od ročníka 2004) s rodičom so skipasom v plnej cene len za 2,- EUR/deň.
www.oetscher.at, www.lackenhof.at

Aktívny vrch - Gemeindealpe Mitterbach

Lyžiarom, freestylerom a bežkárskym turistom sľubuje stredisko Gemeindealpe športové potešenie v pôsobivej prírode s výhľadom na predné Alpy. Dve moderné lanovky obkolesujú 14 km zjazdoviek. Jednou z výziev je strmý svah označený na čierno, ktorý je najprudším svahom Dolného Rakúska. Novinkou je rýchlostná a skicrossová trať, ako aj zábavný park. Aj pre zimných turistov, sánkarov a bežkárov je toto stredisko výletným cieľom s rozmanitou ponukou.
Ceny vlekov/denný skipas
Dospelý 31,– EUR; Detský 16,– EUR
Rodiny s viac ako 2 deťmi platia len za 2 najstaršie deti, všetky ostatné jazdia zadarmo!
www.gemeindealpe.at

Raj pre rodiny v Annabergu

Priateľské lyžiarske stredisko ponúka všetko, čo rodiny očakávajú od ideálnej lyžiarskej dovolenky. Priateľskí hostitelia, rozmanité zjazdovky a mnohé atraktívne ponuky. Každý tu nájde to, čo práve hľadá: FIS zjazdovky a bubnové svahy, príjemne tvarované svahy, rovné plochy na príjemné kĺzanie, ako aj lyžiarsky/boardercrossový svah. 20 km zjazdoviek obkolesuje deväť vlekov. Okrem toho sú k dispozícii mnohé zimné turistické chodníky, trate pre turistov so snežnicami a jazdy v saniach ťahaných koňmi.
Ceny vlekov/denný skipas
Dospelý 31,– EUR; Detský 16,– EUR
Rodiny s viac ako 2 deťmi platia len za 2 najstaršie deti, všetky ostatné jazdia zadarmo!
www.annaberg.info, www.annabergerlifte.at

St. Corona am Wechsel - Vrch pre začiatočníkov aj pokročilých

Rustikálne horské chaty, preslávená lyžiarska škola, bezpečné lyžiarske svahy, ktoré sa z väčšej miery nachádzajú v chránených lesných oblastiach, a istota dobrých snehových podmienok zabezpečia, aby si tak malí lyžiari, ako aj začiatočníci každej vekovej skupiny mohli dosýta vychutnať sneh. Zvlášť je tu postarané o tých najmenších, ktorí sa vďaka detskému lyžiarskemu svetu s vlastnou lyžiarskou školou, osvetľujúcemu zariadeniu a sánkarskej lúke hravou formou oboznamujú so snehom a lyžami.
Ceny vlekov/denný skipas
Dospelý za 30,– EUR; Detský do 15 rokov za 16,– EUR; Mládež do 19 rokov za 27,– EUR
Denný skipas pre Mönichkirchen a St. Corona: Dospelý za 33,50 EUR; Detský za 18,– EUR
www.corona.at

Zau[:ber:]g Semmering ponúka športovú zábavu

Zimné radovánky vo dne v noci, a to len hodinu jazdy od Viedne. Miesto je známe konaním pretekov Svetového pohára v lyžovaní, pričom tu môžete nájsť všetko, čo túto výnimočnú atmosféru vytvára: krásnu prírodu, športové zjazdovky vhodné pre rodiny a komfortné vleky. Široká ponuka ubytovania. Útulné podniky sú obľúbenými miestami stretávania a zábavy po lyžovaní.
Ceny vlekov/denný skipas
Dospelý za 33,50 EUR; Detský (6 až 14 rokov) za 17,50 EUR
Nočné lyžovanie (Ne–Str/Ut–So): Dospelý za 30,–/31,– EUR; Detský za 15,50/16,50 EUR
Kombinovaný skipas Zauberberg Semmering/ Stuhleck: Dospelý za 38,50 EUR; Detský za 19,50 EUR
www.zauberberg.at

Športový rodinný kopec Schischaukel Mönichkirchen-Mariensee

Lyžiarske stredisko, kde sa budete cítiť dobre vďaka miernym začiatočníckym svahom, čiernej profesionálnej zjazdovke a najmodernejším vlekom v kombinácii s najjemnejším sypkým snehom a príjemnou, nenútenou atmosférou. Toto stredisko už dávno nie je len tajným tipom a ponúka rozsiahle rodinné služby s prijateľnými cenami a profesionálnymi lyžiarskymi školami, ako aj ideálne podmienky, ako sa na zjazdovkách dostať nahor aj nadol.
Ceny vlekov/denný skipas
Dospelý za 32,– EUR; Detský do 15 rokov za 17,– EUR; Mládež do 19 rokov za 29,– EUR
Denný skipas pre Mönichkirchen a St. Corona: Dospelý za 33,50 EUR; Detský za 18,– EUR
www.schischaukel.net

Puchberg Salamander Skigebiet pre aktívnych lyžiarov

Skôr ako vyrazíte dobyť veľkú horu, pôjdete najprv po ešte väčšej rovinke. V detskom svete sa zdolávajú prvé zákruty na snehu. Sedačková lanovka Salamander ponúka jednoduchý výstup na kopec. Lyžiarske a snowboardové kurzy zase garantujú bezpečnú cestu nadol. A pre bežkárskych nováčikov sú tu výlety na lyžiach vedené miestnou lyžiarskou školou, ktorá vás oboznámi so všetkým, čo potrebujete vedieť, aby ste úspešne zdolali kopec.
Ceny vlekov/denný skipas
Dospelý za 25,– EUR
Detský za 18,– EUR
www.schneebergsesselbahn.at

Inšpirujúci vrch Reichenau an der Rax

Príďte a nechajte sa inšpirovať silou hory. So snežnicami sa dá ľahko prechádzať zasneženou krajinou, na chvíľu užasnúť a potom zase pokračovať. Nechať myšlienky voľne plynúť a predsa putovať ďalej. Myseľ sa stimuluje, telo uvoľňuje. A neskôr dostane odmenu vo forme kulinárskeho pôžitku v jednej z typických chát náhornej plošiny Rax. Vrch obľúbený najmä skialpinistami ponúka neuveriteľné a nádherné panorámy.
Ceny vlekov/denný skipas
Dospelý za 21,– EUR
Detský za 12,10 EUR
www.raxalpe.com

Fotogaléria k článku

Najnovšie