Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Pozvánka Festival Expedičná kamera v Bratislave

V Kongresovom centre vysokoškolského internátu Univerzity Komenského - Družba v Bratislave (Karlova Ves) sa v sobotu 22. marca od 16.00 hodiny v rámci filmového festivalu Expedičná kamera 2014 predstaví osem jedinečných filmov o cestovaní a o športoch v prírode.

Filmovú prehliadku začnú dva adrenalínové filmy zo Severnej Ameriky - Down the line, splav riek v Kanade a Honnold 3.0, tri najslávnejšie cesty v Yosemitskom parku za 24 hodín. V strednej časti filmového bloku to budú tri snímky zo sveta. Prvý - Unicycle caving priblíži divákom jaskyňu na jednokolke, ďalšia Into The Empty Quarter Arabskú púšť. Posledné nahliadnutie do exotického prostredia v tejto časti programu sprostredkuje snímka Auatana, ktorá predstaví divákom stolové hory v Južnej Amerike. Záver filmovej prehliadky bude v znamení najlepších noviniek slovenských a českých outdorových filmov. Postupne sa predstavia filmy Tatry all in, Ti z Labského údolí a na záver vrchol filmovej prehliadky Pygmejovia - deti džungle od Pavla Barabáša.

Aj sprievodný program bratislavskej Expedičnej kamery bude bohatý. Švajčiarske dni – prezentácia Švajčiarska, jediná v rámci prehliadky filmov Expedičná kamera na Slovensku. Diváci budú mať možnosť získať mapy a prospekty zo Švajčiarska, ochutnať švajčiarsku čokoládu a syry.

Ani cez prestávky sa v Kongresovom centre internátu Družba diváci nebudú nudiť. Svojimi činnosťami sa predstaví usporiadateľ akcie Turistický klub Štart Bratislava a samostatne niektorí jeho členovia. Keď som sám a mám čas – pásmo fotografií z prírody od Mira Tomana a prezentácia knihy Krehké invencie od Veroniky Rusňákovej a Zuzky Vrábeľovej - unikátna knižka na stránkach, ktorej sa stretávajú dve podoby krehkého umenia – výtvory zo skla a poézia. V predsálí sa na paneloch predstavia sponzori akcie G-base, časopis Quark a Klub slovenských turistov.

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Najnovšie