Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Búda Nevického chata "Eva"

Pri potulkách okolo Šebastovky v Slanských vrchoch mi padla do oka stará opustená stavba, nesúca na verajách dverí meno Chata Eva. Od chaty má veľmi ďaleko, no možno kedysi za časov svojej zašlej slávy sa týmto titulom mohla pýšiť. Každopádne, na núdzové prespanie alebo pre nenáročných je dobrou voľbou.

Poloha
Slanské vrchy: dolina Šebastovky, zhruba 3,6 km od Podhradíka
Nadmorská výška
680 m n. m.
GPS súradnice
šírka: 48.99894 ° SŠ
dĺžka: 21.39741 ° VD
» Mapa
Nocľah
5 - 10 ľudí s vlastnou karimatkou a spacím vakom
Prevádzka
trojsezónna (bez vykurovacieho telesa)
Voda
potok Šebastovka
Spojenie
Podhradík (bus) - dolina Šebastovka
Dalšie info
vonkajšie ohnisko

Poloha a prístup

GPS súradnice som určil podľa mapy a od oka, preto je poloha iba približná. Každopádne prístup je veľmi jednoduchý a pozornejší človek objekt neprehliadne. Ľahko sa k nej dá dostať od dediny Podhradík po asfaltke kopírujúcej potok Šebastovka. Asfaltka sa neskôr mení na lesnú cestu, a ak by sme sa jej stále držali, zelenú značku na trase Podhradík – Javornícka poľana máme poruke.

Objekt

Ako naznačujú fotografie, ide o drevenú stavbu. Strechu som podrobne neskúmal, ale nepôsobí, že by mala zatekať. Treba to ešte overiť. Dvere odvial čas, vzadu je okno bez výplne. Pokiaľ by záujemca o ubytovanie upratal neporiadok, kapacita je dostatočná na to, aby pojala aj väčšiu partiu, odhadom do 10 ľudí.

Voda a okolie

Vodné zdroje v okolí bude reprezentovať asi len potok Šebastovka. Pred chatou sa nachádza ohnisko, v čase mojej návštevy v dobrom stave.

Vlastník mi nie je známy, ale vzhľadom na stav objektu nepredpokladám, že prenocovanie by malo niekomu prekážať.

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Fotogaléria k článku

Najnovšie