Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Pozvánka 12. narodeniny Hiking.sk

Ďalšie leto je už na prahu a s ním ako obvykle oslava narodenín nášho portálu, tentokrát už 12-tych. Oficiálny vznik Hiking.sk sa datuje 28.7. 2002, najbližší vhodný termín na oslavu pripadol na sobotu 26.7. Opäť budeme oslavovať formou stretnutia na vrchole. Za miesto akcie sme zvolili rozhľadňu na Zarúbanej Kýčere v Javorníkoch, tip od nášho autora Zdenčiho.

Zarúbaná Kýčera je kopec s nadmorskou výškou 884 m, nachádza sa nad obcami Veľké Rovné a Dlhé Pole. Nedávno na ňom pribudla vyhliadková veža aj prístrešok. Viac informácií môžete nájsť v tomto článku od Zdenčiho.

Na vrchole bude Hiking.sk posádka medzi 11.00 až 15.00 hodinou. Tešíme sa na osobné stretnutie s našimi autormi i čitateľmi, radi preberieme rôzne turistické témy či zaujímavosti zo zákulisia, chystáme aj rôzne novinky, ktoré určite stoja za debatu.

Výstupovú trasu si môže každý zvoliť podľa chuti. Turistická značená trasa sem nevedie, najjednoduchší prístup je od hlavnej cesty Kotešová – Turzovka, kde v miestnej časti Veľkého Rovného – Ivor odbočíme doprava (v prípade, že prichádzame od Kotešovej) a necháme sa viesť šípkami. Auto sa dá odparkovať na konci zrekonštruovanej asfaltovej cesty pod osadou Dolinky pri starých unimobunkách.

Trasa hlavného prístupu na mape je tu.

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Vidíme sa na Zarúbanej Kýčere :)

Autor foto a informácií o lokalite: Zdeno Vasilišin

Najnovšie