Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Reportáž 12. narodeniny na Zarúbanej Kýčere

Uplynulá sobota sa niesla v znamení decentných osláv už 12. narodenín nášho portálu. Keďže sme turistický web, bolo treba zahrnúť aj nejaký pohyb a tak sme sa s našimi priaznivcami a autormi stretli na vrchole Zarúbaná Kýčera v Javorníkoch. Nenáročná túra na 884 m vysoký kopec bola v teple trochu vyšťavujúca, hore sme sa však mohli nechať ofúknuť vetríkom na vrchole rozhľadne a skryť sa do tieňa prístreška.

Naše organizačné družstvo vyšlo hore z Veľkého Rovného, náš 3-ročný Kubko vyšliapal tých 355 m prevýšenia úplne sám, čím nás príjemne prekvapil. Trasa obsahuje niekoľko slušných stupáčikov po kamenistej ceste a detské atrakcie absentujú, ale pri kreatívom sprievode (vďaka, Dani) to drobci v pohode vyjdú. Po ceste je aj dosť prístreškov, kde sa dá zastaviť v tieni (drobec chcel stáť v každom).
Viac info o túre a rozhľadni nájdete tu.

Akcia bola neplánovane oživená volaním hasičov kvôli tlejúcej kope rôznych častí dreva na rozhraní lesa a rúbaniska, následne ich asi hodinovou navigáciou na správne miesto. Našťastie nešlo o žiadny skrytý požiar, ale len o neporiadne uhasené miesto vypaľovania po ťažbe dreva.

Okrem tohto detailného spoznávania práce záchranných zložiek sme sa socializovali pri menšom občerstvení pod vrcholovým prístreškom a vybiehali pokochať sa výhľadmi z rozhľadne. Najmladším účastnikom stretnutia bol náš 3-ročný Kubko, najstaršia bola 80-ročná pani Elena, ktorá tento týžden stihla aj Malú Fatru a Kvačiansku dolinu a teraz vybehla na rozhľadňu ako srnka. Snáď aj my budeme tráviť dôchodok takto aktívne na horách.

Ďakujeme Gulaskovi za skvostnú slávnostnú varechu (titulná foto) a samozrejme všetkým účastníkom za príjemné stretnutie.

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Titulná foto: Danka Laciková

Fotogaléria k článku

Najnovšie