Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

PR Hanwag Bunion – pre ľudí s haluxom

Mnoho ľudí trpí kvôli postrannému odkloneniu palca na nohe, alebo “hallux valgus” – je to jeden z najčastejších problémov v oblasti chodidla. Hlavnými príčinami sú pravdepodobne nosenie príliš malých alebo tesných topánok, prípadne vysokých podpätkov. Nie je preto prekvapujúce, že týmto problémom trpia často najmä ženy – a tiež horolezci.

Výsledkom sú bolestivé otlaky, zápaly, deformované palce a tiež predčasné opotrebovanie chrupaviek. Tieto problémy pretrvávajú, aj keď nosíte “normálne” topánky. Rozšírené modely občas poskytnú viac miesta a úľavy pre Váš palec, ale nie vždy je to tak. Tieto modely sú často až príliš široké pre zvyšok chodidla a strihovo vôbec nesedia.

V Hanwag-u sme hrdí na to, že sa nám podarilo vyvinúť formu a strih špeciálne pre ľudí, ktorí majú tento problém – Hallux Valgus – a tak pre nich spraviť turistiku opäť príjemnou. Pri päte a v strede chodidla sú tieto topánky identické s normálnou formou. V prednej časti chodidla je však forma okolo palcového kĺbu priestrannejšia. Navyše je priestor nad palcom zvýšený.

Kožená podšívka (niektoré modely)
Koža je obzvlášť mäkká a prispôsobí sa tvaru nohy, skvelo sadne a poskytuje chodidlu výborné prostredie.

Vyšší priestor nad palcami
Pri problémoch s halluxom je veľký palec často vychýlený dovnútra. To môže tiež ovplyvniť ostatné prsty. Aby sme im poskytli viac miesta, navrhli sme nad palcami vyšší priestor.

Menší počet švov v mieste palcového kĺbu
Na vnútornej strane topánky sme znížili počet švov v citlivej oblasti palcového kĺbu, aby sme zamedzili tlaku, alebo odieraniu.

Modely

Vyrábame niekoľko modelov s použitím nášho jedinečného halluxového kopyta. To poskytuje viac priestoru okolo kĺbu palca. Detailné informácie nájdete na webovej stránke hanwag.com/products/special-editions/hallux.

Zrodené v Bavorsku – nosené po celom svete

Hans Wagner založil Hanwag v roku 1921. Odvtedy nepretržite vyrábame vysoko kvalitné, ručne robené a inovatívne horské topánky a trekingovú obuv v meste Vierkirchen blízko Mníchova. Obuv Hanwag je známa pre svoju remeselnú zručnosť, trvácnosť a strih. Naše modely – od multifunkčných vychádzkových topánok až po technickú alpinistickú obuv – vyrábame s lepenou konštrukciou. Práve tento komplexný proces je tou najkvalitnejšou dostupnou technikou na výrobu pevných a odolných topánok.

Dodáva

FENIX Eastern Europe GmbH
Trnávka Office Centre
Mokráň Záhon č. 2,  čp. 16508/193
82104 Bratislava
slovakia@fenixoutdoor.se

Fotogaléria k článku

Najnovšie