Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

popis
popis Zatvoriť

Test Termosky Esbit

Značka Esbit sa pôvodne zaoberala výrobou suchého liehu a liehových varičov, v súčasnosti je však jej portfólio oveľa väčšie. Pribudol outdoorový nerezový riad, titánové príbory či termosky na jedlo a pitie. Tie sú vyrobené z kvalitnej nerezovej ocele a k dispozícii je široká škála rôznych modelov.

Nerezová vákuová termoska na nápoje v čiernej farbe

Vonkajšia strana termosky je pokrytá čiernou, matnou farbou, ktorá má nekĺzavý povrch. Manipulácia s termoskou je veľmi jednoduchá a to aj v rukaviciach. Vnútorná vrstva termosky je potiahnutá tenkou vrstvou striebra, ktorá zlepšuje izolačné vlastnosti a zároveň pôsobí antibakteriálne.
Pre maximálne využitie vlastností termosky pred použitím odporúčame nahriať termosku naliatím horúcej vody, po cca 4 minútach vyliať a naplniť tekutinou. Podobne postupovať aj vtedy, ak v nej chceme udržať studený obsah, v tomto prípade nalievame studenú vodu.
Každá termoska obsahuje dva hrnčeky v oranžovej farbe a dva uzávery, jeden klasický šrobovací a druhý rychlouzatvárací, ktorý sa uzatvára len stlačením vrchnej časti.
Termoska je vyrábaná v troch veľkostiach - 0,5 l / 0,75 l / 1,0 l, hmotnosť termosky je 359 / 465 / 537 g.
Čo sa týka držania teploty, 98 °C voda v 1 l termoske bude mať po 12 hodinách 75 °C, v 0,75 l termoske 65 °C, v 0,5 l termoske 60 °C.

Nerezová vákuová termoska v “nerez farbe”

Rovnako ako čierna verzia termosky je vyrobená z kvalitnej nerezovej ocele. Túto farbu vidíme aj na vonkajšom obale. Ako jediná termoska na trhu v tejto farbe obsahuje dva hrnčeky v oranžovej farbe a dva uzávery - jeden na šrobovanie, druhý stláčací. Vnútrajšok je rovnako potiahnutý tenkou vrstvou striebra.
Táto termoska sa vyrába rovnako v troch veľkostiach - 0,5 l / 0,75 l / 1,0 l, hmotnosť termosky je 330 / 440 / 510 g.

Nerezová vákuová termoska POLAR SERIES

Najmä pre dámy je k dispozícii aj veľmi pekný model v perleťovo bielej farbe. Termoska je rovnako vyrobená z kvalitnej nerezovej ocele, vnúrajšok je pokrytý tenkou vrstvou striebra. Každá termoska obsahuje dva hrnčeky v oranžovej farbe a dva uzávery, jeden klasický šrobovací a druhý rychlouzatvárací na stlačenie.
Termoska je vyrábaná v troch veľkostiach - 0,5 l / 0,75 l / 1,0 l, hmotnosť termosky je 359 / 465 / 537 g.

Pre najmenších turistov Esbit ponúka termosku v bielej farbe, s vrchnáčikom z vnútornej strany v modrej farbe, s motívom pirátov. Objem termosky je 0,35 l, váži 384 g. Pridáme rovnako údaj o držaní teploty, 98 °C voda po 12 hodinách v termoske bude mať 55 °C.
Pre všetky termosky platí, že studený obsah udržia chladný 24 hodín.

Termosky na jedlo

Termosky na jedlo sú pokryté čiernou, matnou farbou, ktorá má nekĺzavý povrch. Manipulácia s termoskou je veľmi jednoduchá a to aj v rukaviciach. Vnútorná vrstva termosky je potiahnutá tenkou vrstvou striebra, ktorá zlepšuje izolačné vlastnosti a zároveň pôsobí antibakteriálne.
Pre maximálne využitie vlastností termosky pred použitím odporúčame nahriať termosku naliatím horúcej vody, po cca 4 minútach vyliať a naplniť tekutinou. Podobne postupovať aj vtedy, ak v nej chceme udržať studený obsah, v tomto prípade nalievame studenú vodu.
Veľkou výhodou termosky je poistný ventil. Po stlačení sa vyrovná tlak vo vnútri termosky, čím sa vylúči nebezpečenstvo obarenia sa horúcou parou alebo náhodný „výbuch“ počas prepravy. Uzáver slúži zároveň ako miska na jedlo.
Termoska je vyrábaná v troch veľkostiach - 0,5 l / 0,75 l / 1,0 l, hmotnosť termosky je 427 / 470 / 562 g.
Čo sa týka držania teploty, 98 °C voda po 12 hodinách v 0,75 l termoske bude mať 60 °C, v 0,5 l termoske 45 °C.

Ďalšie info o týchto produktoch nájdete na http://www.jidlonacestu.cz/esbit/produkty.html.

Viac o oboch druhoch termosiek sa môžete prečítať aj v článku na Hiking.sk a detailnejšie merania hodnôt robil www.svetoutdooru.cz v tomto článku.

Fotogaléria k článku

Najnovšie