Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

PR Prabos: kvalitné turistické topánky z Čiech

Prabos je jediný český výrobca trekovej, vojenskej, zásahovej, pracovnej a bezpečnostnej obuvi. Jeho tradícia v obuvníckom priemysle siaha až k roku 1860. Okrem Českej republiky a Slovenska dodáva Prabos svoju obuv napr. do Nemecka, Poľska, Srbska a Lotyšska. Patrí medzi hlavných dodávateľov obuvi pre Armádu ČR, Políciu a ostatné uniformované zložky.

Made in Czech republic

Firma disponuje vlastným vývojom a originálnym designom, navrhnutým skúsenými odborníkmi, ktorí majú v obuvníctve dlhoročnú prax. Pri výrobe sú používané len prvotriedne materiály a na finálnu kvalitu obuvi sú kladené vysoké požiadavky.

Špičková obuv, vhodná pre turistiku, je vybavená membránou Gore-tex® a značkovými podošvami Vibram. Na výrobu sú použité tie najkvalitnejšie usne, ktoré pri správnej starostlivosti zaistia dlhú životnosť trekových topánok. Vyznačujú sa komfortným nosením, optimálnou torznou stabilitou, funkčnosťou, kvalitou, nízkou hmotnosťou a dlhou životnosťou. Kolekcia obuvi pre turistiku zahŕňa tak polobotky vhodné pre mestskú turistiku, ako aj vysokú obuv do náročného terénu.

Celú kolekciu obuvi Prabos nájdete na www.prabos.cz.

Naše topánky majú podšívku Gore-tex®

Treková obuv Prabos je nepremokavá, vetruodolná a priedušná zároveň. Tieto vlastnosti sú získané vďaka použitiu membrány Gore-tex® pri výrobe. Gore-tex® membrána, priepustná pre vodné pary, bola vyvinutá v 80-tych rokoch v Amerike. Ako je možné, že je topánka priedušná a zároveň nepremokavá? Póry membrány sú 700× väčšie než molekula vodnej pary a zároveň 20.000× menšie než molekula vody.

Dôležité je i použitie zvrškového materiálu. Firma Prabos používa špičkové hydrofóbne hovädzie usne hrúbky 2,4 – 2,6 mm. Firma Gore si kvalitu materiálov starostlivo stráži a kontroluje.

Prečo našu obuv nenájdete v outdoor obchodoch

Firma Gore vydáva dva typy licencií: pre komerčný segment a pre technický segment. V technickom segmente, najmä do profi obuvi používanej v náročných podmienkach, sa používajú membrány vyšších tried. Firma Prabos vlastní práve tento typ licencie, ktorá však nedovoľuje predávať našu obuv v bežných outdoor predajniach.

Najnovšie