Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

foto: NÖVOG/Jagersberger
foto: NÖVOG/Jagersberger Zatvoriť

Túra Hochkar: miesto, kde vám hory ležia pri nohách

Milovníci zimných športov poznajú Hochkar ako známe lyžiarske stredisko, ale do Hochkaru sa vám oplatí prísť aj na jeseň, ktorá je v tomto kraji prekrásna, hýriaca všetkými typickými jesennými farbami. Z Bratislavy sa do Hochkaru dostanete za dve hodiny a cestou sa môžete zastaviť v Gamingu na ochutnávku nepasterizovaného piva s názvom Kartuziánsky kláštor.

Sedačková lanovkana Hochkar

Výhodou je, že k sedačkovej lanovke pod Hochkarom sa dostanete autom a preto bez problémov môžete zobrať na výlet malé deti aj starých rodičov. Lanovka na jeseň premáva počas víkendov. Ak ste so psom, musíte sa pripraviť na jeden a pol hodinový výstup po asfaltovej ceste až k chate. Odmenou vám budú pekné pohľady na okolitú prírodu, zelené lúky a pasúci sa dobytok z neďalekých fariem.

Chata Joshi Berghaus

Vo výške 1 770 m nad morom natrafíte na chatu Joshi Berghaus, ktorá je známa typickou rakúskou kuchyňou. Jeden kilometer dlhý okružný chodník, ktorý vedie k 360° vyhliadke na vrchole, začína a končí na práve pri tejto chate. Už samotný výstup je fascinujúci: K plošine sa dostanete cez 60 metrov dlhý visutý most. Odtiaľ si môžete vychutnať prekrásny výhľad do diaľky až po údolie Dunaja a regióny Waldviertel a Weinviertel. A v prípade optimálneho počasia tu návštevníkom leží pri nohách vyše 100 vrcholov, z ktorých niektoré prevyšujú aj nadmorskú výšku 2 000 metrov. Práve odtiaľto si môžete naplánovať hrebeňové túry.

Medlingtal a turistický chodník "Po drevenej ceste."

Výlet si môžete skombinovať aj s prechádzkou po turistickom chodníku v romantickom údolí Medlingtal, ktorý má názov "Po drevenej ceste". Práve tu uvidíte posledné funkčné zariadenie na splavovanie dreva v strednej Európe. Budete môcť obdivovať mosty, lávky, divoké potoky, rybníky a okolitú prírodu. Očarí vás aj starý obilný mlyn a ochutnať môžete čerstvý chlieb upečený v miestnej pekárni. Zaujímavá je aj návšteva Domu kováčov Schmiedegesellenhaus.

Fotogaléria k článku

Najnovšie