Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Búda Senník Tri kopce pod Labou

V okrajových pohoriach východného Slovenska je s možnosťou prespania pod strechou či úkrytom dosť biedne. Teda, ak to nie sú nejaké vychytené trasy. Jedným z nevychytených pohorí je Ľubovnianska vrchovina, kde sú osamelí vlci - tuláci povďační aj senníkom. A na taký senník som naďabil nad obcou Kremná.

Poloha
Ľubovnianska vrchovina: horská lúka Tri kopce medzi vrchmi Osly a Pod Labou pri zelenej značke medzi sedlom Doštená (Nad Modrinami) a Osly
Nadmorská výška
740 m n. m.
GPS súradnice
šírka: 49.3459 ° SŠ
dĺžka: 20.71537 ° VD
» Mapa
Nocľah
5 ľudí s vlastným spacím vakom a karimatkou
Prevádzka
trojsezonná (bez vykurovacieho telesa)
Spojenie
Stará Ľubovňa (vlak, bus) - Kremná (bus)

Poloha a prístup

Senník sa nachádza priamo na zelenej značke medzi Mníškom nad Popradom (osada Kače) - Osly. Senník je možné nájsť na konci lúky Tri kopce medzi kótami Pod Labou (772 m) a Osly (856 m), tesne pri lese pred posledným stúpaním na Osly v smere od sedla Doštená (na papierových mapách uvedené ako Nad Modrinami). Neznačený prístup je z dediny Kremná, odkiaľ treba vyjsť len na hrebeň, kde sa dá napojiť na zelenú značku (fotka č. 2).

Objekt

Senník s rozmermi približne 5 x 3 metre s kŕmidlom, ale z väčšej časti je zadebnený. Zaujímavá je zadebnená časť na uskladnenie sena, vhodná na ukrytie či prespatie. Podlaha, ako sa dá presvedčiť podľa fotky, je použiteľná len s karimatkou, pripadne sa dá využiť seno. Neďaleko sedla Osly, v smere k senníku, sa nachádza niekoľko poľovníckych posedov, ale neskúmal som či sú otvorené.

Voda

S vodou to bude asi trocha obtiažne. Priamo pri senníku som vodný zdroj nezaznamenal. Ale podľa mapy by mali byť v jeho bočných dolinách potoky. Najbližšie by mal byť prítok Kremnianky, ktorý by sa mal nachádzať západne od senníka, resp. vpravo v smere ku rázcestiu Osly (v lese).

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Fotogaléria k článku

Najnovšie