Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Pozvánka Non-stop pochod Cesta na Mesiac

Pri príležitosti osláv 400 rokov prvej písomnej zmienky obce Vysoká nad Kysucou a zároveň pripomenutia si slávneho potomka vysockých vysťahovalcov amerického astronauta E. A. Cernana, doposiaľ posledného človeka, ktorý stál na Mesiaci, organizuje obec Vysoká nad Kysucou a Klub turistiky Vysoká nad Kysucou štafetový non-stop pochod „Cesta na Mesiac“ dlhý 2 200 km, ktorý má ambíciu byť najdlhším organizovaným non-stop peším štafetovým turistickým pochodom.

Ojedinelá turistická akcia mala štart 2. júna 2016 o 16-tej hodine. Odvtedy základní účastníci, ktorých musí byť 220 a musia byť s obcou Vysoká nad Kysucou spojení trvalým pobytom, prechodným pobytom, alebo miestom narodenia, absolvovali štafetovým spôsobom do 15. 6. 2016 o 11.00 hodine už 143 10-kilometrov dlhých úsekov (1 430 km). Pochod prebieha na dvoch trasách – dennej a nočnej. Limit na prejdenie úseku je stanovený na 2,5 hodiny.

Pre vzdialenejších účastníkov je v prípade ich záujmu pripravená tiež trasa na 20 km a obe trasy sú bez časového obmedzenia na ich prejdenie. Trasa je vytýčená pre tých, ktorým je 10 km málo a umožníme im tak spoznať väčšiu časť katastra obce Vysoká nad Kysucou a jej kopaničiarskeho osídlenia.

Obec a Klub turistiky Vysoká nad Kysucou vás týmto pozývajú zúčastniť sa záverečnej fázy jedinečnej turistickej akcie, ktorá má naplánované ukončenie posledným úsekom dňa 26. júna 2016 o 11.30 hodine. Zúčastniť sa však môžete v ktoromkoľvek zostávajúcom čase, ktorý vám vyhovuje.

V záverečných dňoch sú pripravené nasledovné sprievodné turistické akcie:

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

  • Streda 22. 6. 2016 21.00 – nočný prechod po dennej trase Cesty na Mesiac,
  • Piatok 24. 6. 2016 21.45 – 7. Za svätojánskymi muškami (turistická vychádzka spojená s pálením svätojánskeho ohňa a všetkým čo k tomu patrí),
  • Sobota 25. 6. 2016 11.30 Záverečný spoločný úsek „Cesty na Mesiac“.

Tešíme sa na spoločné stretnutie počas Cesty na Mesiac!

Fotografie: Anton Opial a účastníci pochodu

Fotogaléria k článku

Najnovšie