Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Predstavenie Dámske termotričko Craft Active Comfort LS

Craft je švédská značka, ktorá sa od roku 1977 špecializuje na vývoj a výrobu oblečenia pre vytrvalostné športy. Pri návrhu svojich produktov si dávajú záležať na kombinácii funkčnosti a komfortu. Zároveň nezabúdajú ani na oku lahodiaci dizajn. Možnosť otestovať dámske tričko Active Comfort ma preto veľmi potešilo. Jedno tričko od Craftu nosím už 15 rokov, tak som bola zvedavá, ako sa mi bude nosiť novinka. Hneď ako som tričko zbadala som bola nadšená, vďaka svojej farbe ma chytilo za srdce.

Výrobca
Craft
Model
Active Comfort
Typ
univerzálne termotričko
Materiály
polyester (75%), polyamid (25%)
Páči sa mi
farba, strih, dĺžka, komfort, spevnenie lemov, spevnenie materiálu v oblasti bedier
Nepáči sa mi
voľnejší priekrčník, veľký štítok na pleci
Infocena
38 €

Farbičky

Tričko je melírované, sýto žltá je pretkávaná ružovou a vysledná farba je oranžovoružový mix. Farba môže pôsobiť cukríkovo, no to je v súčasnosti pri dámskom športovom oblečení len plusom. Spodný lem a lemy okolo rukávou sú sýtej žltej farby, na funkčné prešitie je využitá ružová. Vďaka týmto detailom získalo tričko zaujímavý šmrnc. Model Active Comort je k dispozícii aj v ďalších slušivých, menej cukríkových farbách - petrolejovej, tmavofialovej, bledomodrej a dvoch sivých.

Materiál

Tričko veľkosti M váži necelých 180 gramov a samotný materiál je kombináciou polyesteru (75%) a polyamidu (25%). Tričko nie je na prvý pocit studené, látka je poddajná, osobne mi je tento kúsok na nosenie na tele veľmi príjemný. Materiál dobre odvádza vlhkosť od tela a zároveň je hrejivý, navyše v podpazuší je jemne perforovaný pre zvýšenie priedušnosti. Tričko je v podstate celoročné, v zime poslúži ako základná vrstva, počas teplejších mesiacov ako ľahká druhá vrstva. Pocitovo to však nie je prírodný materiál, ak plánujete niekomu kúpiť takého tričko ako darček, tak si overte, aký druh materiálu na základnej vrstve oblečenia obľubuje.

Strih

Strih mi ulahodil. Keďže Craft je švédska značka, strihy sú prispôsobené vyšším postavám. Takže ak hľadáte funkčné tričko pre vyššiu osobu môžete po ňom spokojne siahnuť. Tričko je nezvykle dlhé, takže kríže som mala pri akejkoľvek aktivite v teple. Spodný diel je ukončený pevnejším lemom a v oblasti bedier je látka tiež posilnená. Vďaka spevneniam pekne sedí a pri pohybe sa menej vyhŕňa. Priekrčník okrúhleho tvaru je štandardne prešitý, ale na môj vkus je trochu voľný. Tu by mohlo byť tričko trochu užšie. Rukávy sú príjemne dlhé, opäť ukončené pevnejším lemom, aby sa menej vyhŕňali. Aj pri zdvihnutí rúk nad hlavu sú stále dostatočne dlhé. Tešilo ma, že som nemala chuť rukávy podvedome vyhŕňať. Okolo zápästí sú manžety veľmi príjemné, trochu voľné, ale pevné, avšak vôbec nie tuhé. Rukávy sú v oblasti bicepsov trochu zbytočne široké, nie je to nepohodlné, ale myslím, že by tričku neuškodilo, keby boli užšie.

Dobrou správou je, že tričko má málo švov. Švy sú len na rukávoch, pleciach a lemoch trička. Pozdĺžne švy na rukáv a na pleciach sú ploche a okolo ramien klasické. Ostatné švy sú len jemné na spevnených lemoch trička. Vďaka tomu sa tričko nemá šancu okolo tela neprirodzene stáčať. Škoda len, že tričko má mohutný štítok, ten je síce umiestnený netradične na pleci, ale určite by bolo plusom, keby boli základné informácie na tričku vytlačené.

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Záver

Toto tričko je šikovným kúsok do šatníka športovkyne, ktorá má rada štýlové funkčné vecičky. Vďaka svojmu univerzálnemu využitiu, bude používané takmer celý rok.

Fotogaléria k článku

Najnovšie