Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Foto © Niederösterreich-Werbung GmbH
Foto © Niederösterreich-Werbung GmbH Zatvoriť

PR SÚŤAŽ o tri dovolenky v Dolnom Rakúsku

Chceli by ste zdarma navštíviť rakúsky Grand Canyon, plaviť sa loďou a bicyklovať wachauskou krajinou, či previezť sa zubačkou Salamander na Schneeberg? Zapojte sa do našej súťaže o dovolenku na niektorom z týchto troch klenotov Dolného Rakúska. Stačí si len zvoliť to pravé miesto a mať kúsok štastia pri losovaní.

Rakúsky Grand Canyon

Ötschergräben
2 noci s polpenziou | túra so sprievodcom

Skalnatý Ötscher je symbolom regiónu Mostviertel a romantická roklina Ötschergräben je jedinečným prírodným divadlom. V rakúskom „Grand Canyone“ nájdete krištáľovo čisté vodopády, turistické chodníčky a množstvo dôvodov na žasnutie. Tento kúsok prírody bol v roku 2011 rakúskymi turistickými obcami zvolený za najkrajšiu turistickú trasu Rakúska. Na trase narazíte aj na útulnú chatu Ötscherhias, ktorá je obľúbenou zastávkou na občerstvenie.

Dunajská cyklistika vo Wachau

4 noci | 1 zapožičanie bicykla na 3 dni | 1 plavba loďou

Každý, kto práve v Rakúsku vládol, zanechal na brehoch Dunaja svoje stopy: jeho tok sa hemží pozostatkami rímskych miest a kaštieľov, stredovekými hradmi či barokovými kláštormi. Jeho prúd slúži aj dnes ako dopravná tepna, a to aj na rekreačné účely: cesta loďou, predovšetkým cez svetové kultúrne dedičstvo UNESCO Wachau, patrí doslova k povinnému programu každého návštevníka Dolného Rakúska. No popri Dunaji sa dnes dá dobre pohybovať aj na bicykli – napríklad po Dunajskej cyklotrase, ktorá je najobľúbenejšou cyklotrasou strednej Európy. Kombinácia cyklistiky, plavby loďou a kulinárskych zážitkov môže byť tou ideálnou dovolenkou. Cestou navštívite mestečká ako Krems, Spitz, či kláštor Melk. Denná trasa na bicykli je priemerne 40-50 kilometrov.

Zubačkou Salamander na hory

Puchberg
2 noci s pôžitkárskou penziou | turistický ruksak s občerstvením | wellness | biosauna | tepidárium

Schneeberg nadchýna svojím prekrásnym výhľadom a rozmanitou sieťou trás, ktorá zahŕňa tú správnu túru pre každého. Najpohodlnejšie nahor, až do najvyššie položenej železničnej stanice Rakúska, sa možno dostať zubačkou Schneebergbahn. Obojsmerná jazdy je súčasťou ponuky, rovnako ako ruksak s občerstvením a turistická mapa zdarma. A kto si rád dlho pospí, o toho bude v hoteli Schneeberghof dobre postarané - tu vám raňajky radi naservírujú až do postele. Po biosaune a tepidáriu sa v panoramatickej oddychovej miestnosti môžete kochať pohľadom na nádherný Schneeberg.

Zapojiť sa do súťaže je veľmi jednoduché. Na tomto linku si len vyberiete, ktorá z vyššie uvedených dovoleniek by sa vám páčila.

Seriál Turistika v blízkom Rakúsku » pozri ďalšie články

Fotogaléria k článku

Najnovšie