Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Forever Nature
Forever Nature Zatvoriť

PR Fjällräven Bergtagen – kolekcia do vysokých hôr

V kolekcii jeseň/zima 2017 se Fjällräven vracia tam, kde to všetko začalo – do hôr. Kolekcia Bergtagen, navrhnutá pre život nad vrcholkami stromov, v sebe spája tradíciu a inováciu. Každá vrstva radu Mountaineering poskytuje absolútnu funkčnosť, odolnosť, kvalitu a udržatelnosť.

Forever Nature

Príroda je a vždy bude v srdciach zamestnancov Fjällräven. Je miestom, odkiaľ pochádzame, je zakorenená v našej DNA. A vždy nás bude sprevádzať na našich cestách. Príroda nás inšpiruje. Pri tvorbe oblečenia a vybavenia, ktoré vám umožní užívať si všetko, čo príroda ponúka. A pri hľadaní možností, ako minimalizovať dopad našej výroby na životné prostredie.

V kolekci pre jeseň a zimu 2017 sme spojili odkaz našich predkov – lásku k prírode – a snahu sprostredkovať nezabudnuteľné zážitky pod šírym nebom. Ide o našu doposiaľ najlepšiu kolekciu, ktorá využíva tak recyklované tkaniny, ako aj high-tech materiály. Nový rad výrobkov s názvom Bergtagen nás vracia do nadmorských výšok nad hranicou lesa.

Kolekcia Bergtagen

Kolekcia Bergtagen, ktorá bola navrhnutá v spolupráci s elitným testovacím tímom, vrátane prvého švédskeho horského vodcu Stefana Palma a nášho outdoor experta Johana Skullmana, je určená pre každého, kto trávi čas nad hranicou lesa, kde sú vysoké požiadavky na vybavenie.

Slovo „bergtagen“ pochádza z jedného takmer zabudnutého švédskeho príslovia a znamená spôsob, akým vás môžu hory zmeniť. Pretože i po krátkej dobe, ktorú v nich strávite, pocítite pokoru a okúzlenie. Hore, nad hranicou lesa, sa totiž dejú veci medzi nebom a zemou. Vzniká tu spojenie s prírodou, ktoré, ak ho raz nadviažete, je trvalé - stanete sa bergategen, závyslím na horách.

Toto vybavenie do vysokých hôr sa skladá zo základných vrstiev, pracovnej vrstvy, hardshellovej vrstvy a izolačných vrstiev. Fjällräven využíva pri výrobe tie najmodernejšie materiály, podlepené švy, nešetrí na dokonalom spracovaní a dômyselných detailoch, výrobky majú zabudovaný reflektor RECCO. Cieľom bolo vytvoriť maximálnu funkčnosť i v náročných podmienkach a zaistiť, aby ste sa vracali z hôr s pocitom bezpečia a s nezabudnuteľnými zážitkami.

Základná vrstva

Ako základná vrstva môže slúžiť termo Bergtagen Woolmesh Sweater alebo termo s kapucňou Bergtagen Woolterry Hoodie. Vrchné vrstvy je možné skombinovať s dlhými spodkami Bergtagen Longjohns alebo krátkymi Bergtagen Shortjohns. Súčasťou ponuky je tiež čiapka Bergtagen Beanie. Všetky tieto výrobky sú vyrobené z vlny Merino známej značky Aclima s dohľadateľným pôvodom, ktorá ponúka vysoký komfort i funkčnosť v prostredí s premenlivými poveternostnými podmienkami.

Pracovná vrstva

Ľahká a vysoko funkčná bunda Bergtagen a nohavice z rovnakého radu sú navrhnuté pre najrôznejšie aktivity vo vyšších nadmorských výškach. Táto pracovná vrstva je optimalizovaná pre neobmedzený pohyb v premenlivých teplotách.

Hardshellová vrstva

Hardshellová vrstva je vyrobená z udržateľného materiálu Eco-Shell značky Fjällräven. Bunda Bergtagen Eco-Shell Jacket a nohavice chránia pred ostrým vetrom i zrážkami a prirodzene sa prispôsobujú pohybom tela.

Izolačná vrstva

Samozrejmou súčasťou radu je tiež izolačná vrstva, ktorá sa hodí v najrôznejších situáciách. Bunda Bergtagen Lite Insulation Jacket, dlhšia bunda Bergtagen Insulation Parka a nohavice Bergtagen Mummyfoot umožňujú rýchlu adaptáciu na extrémne klimatické podmienky bez toho, aby musel človek zľaviť z výkonu.

V kolekcii jeseň/zima 2017 sa Fjällräven nevydáva na cestu do neznáma. Vydáva sa na cestu domov. A vďaka kolekcii Bergtagen je pripravený.

Fotogaléria k článku

Najnovšie