Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

PR BUFF – nová merino kolekcia

Keď je premenlivé počasie to jediné, na čo sa na túre viete spoľahnúť, siahnite po merino vlne. Je perfektná pri akýchkoľvek podmienkach, jej unikátne vlákno je extrémne priedušné a prirodzene odoláva zápachu. BUFF merino vlna pochádza z Austrálie a je certifikovaná v zmysle, že pri jej produkcii neboli použité žiadne nehumánne spôsoby zaobchádzania s ovečkami.

Vlastnosti Merino vlny

Teplá – v studenom počasí Merino vlna využíva absorbovanú vlhkosť z prostredia na tvorbu tepla. Jej hrubé vlákna tiež obsahujú milióny vzduchových vačkov, ktoré pomáhajú lepšie izolovať vaše telo od chladu.

Chladivá – v teplejšom počasí Merino vlna pomáha chladiť vašu pokožku tým, že odvádza pot od pokokožky na vonkajšiu stranu oblečenia, kde sa môže odpariť.

Priedušná – pri nosení oblečenia zo syntetických vlákien môžete mať pri potení lepkavý pocit, pretože vlhkosť môže unikať iba cez dierky tkaniny. Avšak vlákno Merino vlny dokáže vlhkosť absorbovať a vnútri vlákna transportovať mimo vašu pokožku, čím zabraňuje prehrievaniu tela.

Odolná voči zápachom – Merino vlna prirodzene odoláva zápachom a môžete ju preto nosiť mnoho dní – dokonca týždňov – bez prania.

Bezšvová – BUFF produkty vo verzii LIGHT a MID vyrába bezšvovou technológiou tkaním na bubnoch. Vďaka tomu sú BUFF Merino čiapky a šatky mimoriadne pohodlné na nosenie.

Nekúsavá – použitá Merino vlna má mimoriadne tenké vlákna, preto nehryzie tak, ako niektoré tradičné vlnené odevy. Je preto komfortná aj ako základná vrstva.

BUFF používa tri hrúbky Merino vlny

Merino vlnu používame v troch hrúbkach tkaniny, ktoré sú určené pre rôzne úrovne izolácie a aktivity.

LIGHT – 125 g/m² – ľahké Merino do teplejšieho počasia
MID – 250 g/m² – stredne hrubé Merino do chladného počasia
HEAVY – 600 g/m² – hrubé 2-vrstvové Merino do mrazivého počasia

Produkty

Šatky

Wool Buff je bezšvová multifunkčná šatka vyrobená z prírodných materiálov. V ponuke je viacero hrúbok a prevedení, ktoré môžete zároveň kombinovať s čiapkami v rovnakej alebo podobnej farbe. » viac na BUFF.sk

Nákrčníky

Môžete si vybrať dvojvrstvový obojstranný nákrčník s dvoma rôznymi vzormi, ktorý je tenší (dopredaj), alebo Heavyweight Merino nákrčník, ktorý je taktiež dvojvrstvový, ale hrubší (jeho vrchná strana môže byť jednofarebná alebo so vzorom, rubová strana je len jednofarebná). » viac na BUFF.sk

Čiapky

Čiapka zo 100% Merino vlny vo viacerých prevedeniach i hrúbkach. Tieto čiapky si môžete nakombinovať i s nákrčníkmi z Merino vlny v rovnakom dizajne. » viac na BUFF.sk

Najnovšie