Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Pozvánka 66. celoslovenský letný zraz turistov v Košiciach

Milí turisti, čoskoro ukončujeme registráciu na celoslovenský letný zraz Klubu slovenských turistov (KST) v Košiciach konaný v dňoch 1. júla až 7. júla 2019. Zaregistrujte sa ešte teraz, ak máte záujem zúčastniť sa na letnom zraze KST.

Turisti sa na svojom letnom zraze stretli vo východnej časti Volovských vrchov naposledy v roku 1973 na lúkach pod Šivcom (20. zraz). Košickí turisti z KVT Košičan, KT Víkend, v spolupráci s RR – Klubom turistov mesta Košíc a RR Košice-okolie sa to rozhodli napraviť a ponúknuť milovníkom prírody prekrásne zákutia okolia Košíc, najmä Volovských vrchov a Čiernej hory. Záštitu nad vrcholovým letným podujatím slovenských turistov prijal predseda KSK, Ing. Rastislav Trnka.

Sídlom zrazu budú starobylé Košice, ubytovacie zariadenia pre dospelých turistov sú situované v najbližšom okolí historického centra. Prezentácia bude priamo v priestoroch historickej radnice na Hlavnej ulici č. 59.

Pripravujeme celkom 28 peších túr na 12 trasách, v ktorých vám ukážeme to najkrajšie – od majestátnej Kojšovskej hole, kultovej horskej chaty Lajoška a Klátovského meteoritu vo Volovských vrchoch, cez vápencový vyhliadkový vrchol Šivec (Sivec) a Jánošíkovu baštu v Čiernej hore, až po Zámčisko a Skalku medzi údolím Svinky a Hornádu. Nevynecháme ani najbližšie okolie Košíc – vrch Hradová s vyhliadkovou vežou, archeologickým areálom Košického hradu a historickým programom či pekný náučný chodník Vrabčie skaly vychádzajúci priamo zo zastávky MHD v Čermeli a detskú železničku do rekreačného strediska Alpinka.

Nezabudli sme ani na ďalšie perly okolia Košíc – Zádielskú dolinu, Jasov, Medzev či pohraničný vrchol Veľkého Milica s rozhľadňou. Milovníci diaľkových trás môžu zdolať čast Cesty hrdinov SNP v celkovej dĺžke 56 km. Osobitnú kapitolu predstavujú cyrilo-metodské trasy na sviatok sv. Cyrila a Metoda k pútnickému kostolíku sv. Anny a do baníckej obce Poproč.

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Pre poznávanie zo sedla bicykla sme pripravili tri cyklotrasy, ktoré v okolí Košíc napíšu krásny trojlístok za históriou Rozhanovskej bitky, krásami Ružínskej priehrady a cyrilo-metodskou tradíciou na sv. Annu a do Jasova.

Oblastný turistický odznak Cassovia bude mať pre obdobie zrazu zjednodušené podmienky plnenia, takže ho bude možné získať počas zrazu prehliadkou mesta a účasťou na zrazových trasách. Pre záujemcov ďalších plnení budú k dispozícii zápočtové cesty, výkonnostný odznak pešej turistiky a pochody pod hlavičkou IVV.

Celý program je zverejnený na stránke zrazu, ktorý budeme postupne dopĺňať o aktuality z trás a kultúrneho programu.

Tešíme sa na stretnutie v Košiciach – gotickej perle východu.

Najnovšie