Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Slnko na skalách, archív festivalu
Slnko na skalách, archív festivalu Zatvoriť

Pozvánka Festival Slnko na skalách 2019

V termíne 4. 9. – 8. 9. sa uskutoční tradičný outdoorový Festival Slnko na skalách 2019. Ako zvyčajne bude tento najväčší festival pod holým nebom prebiehať v kempe Slnečné skaly v Poluvsí pri Rajeckých Tepliciach. Prvé dva dni festivalu v Žiline budú patriť najmä žiakom základných a stredných škôl.

Kemp Slnečné skaly
pozri na mapy.hiking.sk

Piatok 6. 9.

Piatkový program otvorí o 17-tej Rasťo Hatiar s filmom „Damoklov meč“ na tému zimné lezenie a druhou snímkou "Viktor" o živote horského chatára. Nasleduje prezentácia Michala Plichtu „Zo Žiliny do Štrby“, a netradičný skydiving Aleša Hrebíka „Hory z hora“. Mária Györiová precestovala Island, Grónsko, Gruzínsko, Bhután a Nepál.

Nasleduje Broněk Chromý a jeho prednáška o výstroji „Sleeping bag story“. Zdeno Dvořák, Jano Smolka, Martin Hanák predstavia svoje zimné putovanie v Laponsku po Kungsleden. Nasleduje Juraj Koreň s prezentáciou „X-Alps + Seven Virgin Summits“ venovanou paraglidu a lezeniu. Piatkový program uzatvára koncert kapiel DENNYIAH a BLUE TIME.

Sobota 7. 9.

Začiatok sobotňajšieho programu (16:30) opäť patrí Rasťovi Hatiarovi a dokumentu Michal Bekeš - Speedsking. Nasleduje Ferdinand Hudek / Forest Skis a prezentácia „Extrémne lyžovanie“ a „Vrcholová príťažlivosť“ od Rasťa Hatiara. Viliam Bendík sa bude venovať ultratrailu v prezentácii „Značkár“, Erik Rabatin predstaví lezenie v prednáške EL CAPITAN - The nose. Prednášky uzatvára Petra Pogányová s „Huascaran a iné šmaky Južnej Ameriky“, hovoriť bude o výškovom horolezectve.

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Sprievodný program

AKIAMA – Čajovňa slnka&zeme
Burza outdoorovej výstroje a výzbroje

10:00 Jóga s Dášou
10:00 – 14:00 Animačný program pre deti
11:00 Martina Michalková - Zmysel života, n.o. - Zážitková ukážka so psami
13:00 Beh Slnečnými skalami
14:00 Juraj Ondráš - " V zdravom dome žijú šťastní ľudia" - dokument 
15:00 SIMA Martausová – koncert
21:10 MUSEUM - koncert kapely
23:59 DJ DEL SUR - afterparty

Nedeľa 8. 9.

10:00 – Jóga s Dášou (podľa podmienok)
12:00 – Svätá omša

Viac info na webe podujatia: www.slnkonaskalach.sk

Fotogaléria k článku

Najnovšie