Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Jedným z hostí festivalu Vidmo 2019 je český horolezec Mára Holeček
Jedným z hostí festivalu Vidmo 2019 je český horolezec Mára Holeček Zatvoriť

Pozvánka VIDMO – Hory a mesto Dolný Kubín 2019

V dňoch 10.-12. októbra (štvrtok – sobota) 2019 sa v divadelnej sále Mestského kultúrneho strediska v Dolnom Kubíne uskutoční 14. ročník festivalovej prehliadky VIDMO – Hory a mesto Dolný Kubín 2019. Návštevníkov čaká sedem cca dvojhodinových blokov horských a adrenalínových filmov, pochádzajúcich z Medzinárodného festivalu horských filmov a dobrodružstva Hory a mesto v Bratislave.

Medzi filmami sa nachádza napríklad Zabardast, cestovný denník z freeride expedície do srdca Karakoramu, alebo Na život a na smrť, dokumentárny film o leteckej záchrannej službe v horách pri príležitosti 45.roku výročia jej vzniku. Film Afganská výprava za slobodou sleduje skupinu 16 – 19-ročných dievčat v Afganistane, ktoré sa snažia stať prvým ženským afganským horolezeckým tímom.

Okrem toho budú môcť návštevníci vidieť multiautorskú výstavu horských fotografií (vytvorenú pri príležitosti 30. výročia Horolezeckého oddielu James Dolný Kubín), štyri filmové projekcie pre školy a multimediálnu prezentáciu s názvom „Maara – UFO Life, UFO Maara - Life“ od známeho českého alpinistu – hlavného hosťa podujatia, Mareka (Máru) Holečka.

Viac informácií a program festivalovej prehliadky VIDMO – Hory a mesto Dolný Kubín 2019 sa nachádza na www.vidmofest.sk.

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Najnovšie