Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Pozvánka Na Hory a mesto 2020 príde horolezec Cedar Wright

Prvým potvrdeným hlavným hosťom 21. ročníka festivalu Hory a mesto je americký horolezec a dobrodruh Cedar Wright. Na festivale vystúpi v sobotu 28. marca 2020 o 20:00 v kinosále CINEMAX Bory nákupného centra Bory Mall v Bratislave. S divákmi sa podelí o svoje bláznivé a niekedy aj poriadne strašidelné zážitky z prvovýstupov na veľké steny na siedmich kontinentoch.

Pravidelní návštevníci festivalu už tohto nadšenca adrenalínových športov vo vysokohorskom prostredí dobre poznajú. Každoročne na festivale premietame jeho filmy, v ktorých sa snaží nahovoriť svojich spolupútnikov na poriadne hlúposti. Spomeňme si napríklad na sériu Sufferfest – Oslava utrpenia, v ktorej sa spolu s Alexom Honnoldom vydali na bicykloch zdolať všetky kalifornské štyritisícovky a o rok nato aj šotolinové púštne veže na americkom juhozápade.

Okrem toho, že rád stojí pred kamerou, ako režisér má na konte niekoľko trhákov. Pred dvoma rokmi nakrútil v rámci Reel Rock 12 krátke filmy Bezpečnosť na poslednom mieste (Safety Third) s dnes už nebohým Bradom Gobrightom a Môj kamarát kýpeť (Stumped) s Maureen Bock. Minulý rok sme sa s ním pozreli do ďalekej Antarktídy, kde si vyhliadol štíty, v ktorých sa roztriasli kolená aj Honnoldovi. A keď už nevedel, čo bláznivé by ešte mohol vyskúšať, rozhodol sa, že sa naučí lietať. Svoje začiatky zdokumentoval vo filme Vtáčence (The Fledglings). Podľa fotiek na Instagrame to vyzerá, že ho nová vášeň úplne pohltila – až natoľko, že ju predstavil aj svojim dvom psíkom.

Na Cedara sa diváci môžu určite tešiť, lebo je to svojrázny človek a jeho šou bude určite stáť za to.

Pripravovaný ročník prinesie aj nové témy ako počasie, ktoré je jedným zo základných predpokladov bezpečnosti v horách. „Zároveň cítime, že environmentálny aspekt sa stáva oprávnene najdôležitejšou témou všetkých ľudských činností. Preto sa aj festival v nasledujúcom ročníku bude zaoberať ekologickými vplyvmi ľudskej činnosti na prírodu,“ povedala Soňa Oravcová, zostavovateľka sekcií Enviro a Horská kultúra.

Chýbať nebude ani filmová súťaž, výstava fotografií, lezecké preteky a samozrejmosťou budú sprievodné podujatia pre deti aj dospelých. Fotografická súťaž bude prebiehať od 3. 2. do 8. 3. 2020 na webovej stránke www.horyamesto.sk.

web

facebook

instagram

Najnovšie