Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Revitalizácia studničky, Nízke Tatry, OZVA – občianske združenie vernárskych aktivít
Revitalizácia studničky, Nízke Tatry, OZVA – občianske združenie vernárskych aktivít Zatvoriť

Správa Živé chodníky – podpora obnovy značených trás

Nadácia Ekopolis vyhlásila výzvu na predkladanie projektov do grantového programu Živé chodníky na rok 2020. Projekty sa majú týkať obnovy značenia a vylepšenia infraštruktúry turistických a cykloturistických značených trás. Môžu sa realizovať na celom území Slovenska.

Podľa Jána Roháča z Nadácie Ekopolis musí projekt musí povinne obsahovať dve zložky: obnova turistického alebo cykloturistického značenia, a zároveň vybudovanie alebo obnovu studničiek. Projekty môžu byť ďalej zamerané na čistenie trasy od vegetácie, budovanie infraštruktúry ako lávky, mostíky, rebríky, reťaze, schody, protirózne opatrenia, odvodňovanie, úpravy a spevnenie povrchu trasy. Ďalej môžu obsahovať aj vybudovanie odpočívadiel, prístreškov a útulní, informačných či mapových panelov. Primárnym cieľom programu je však obnoviť značenie a zrevitalizovať studničky.

Uzávierka predkladania projektov je 18.marec 2020. Maximálna podpora pre jeden projekt je 1.660 €. O podporu môže požiadať organizácia, dlhodobo aktívna v oblasti pešej turistiky, cykloturistiky, cestovného ruchu, rozvoja a skrášľovania prostredia, spravovania územia a pod. Podpora nie je určená verejnej správe (štátne a samosprávne orgány a inštitúcie) a školám. Partnerom programu sú oblátky Horalka.

Program Živé chodníky funguje od roku 2008. Pôvodne podporoval iba projekty v národných parkoch, avšak od roku 2012 je zameraný na celé Slovensko.

Celé znenie výzvy

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Fotogaléria k článku

Najnovšie