Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Rada Vyberte si túru vo vašom okrese

Túry bežne vyberáme podľa pohorí, nie podľa okresov. Podobne ako minulú jeseň, aj teraz sa vláda rozhodla znížiť mobilitu obyvateľstva z dôvodu šírenia koronavírusu a obmedzila pohyb v prírode iba na domáci okres. Niektoré okresy majú zvláštny tvar a ich hranice bežne turistovi nenapadne vôbec riešiť. Preto sme pripravili zopár pomôcok, ktoré sa v tomto období môžu hodiť.

Okresy na turistickej mape

Do vyhľadávania v Turistickej mape sme pridali možnosť hľadať okresy. Zadajte napríklad "okres Martin" a hranice tohto okresu mapa označí fialovou farbou. Ak si zároveň v nastaveniach mapy (tlačítko v pravom hornom rohu) zapnete zobrazenie túr, ľahko si vyberiete vhodnú túru.

Výber článkov s túrami podľa okresu

Taktiež sme pripravili jednoduchý nástroj, pomocou ktorého si vyberiete ľahšiu túru z nášho archívu podľa okresu. Zvoľte okres a zobrazí sa náhodný výber max. 15 túr, ktoré sú kratšie ako 30 kilometrov, majú stúpanie nanajvýš 1000 metrov a majú zhodný štart a koniec. Stlačením ikonky šípok vpravo od výberu okresu sa zoznam zaktualizuje.

Túra podľa okresu / články
Zvoľ kritériá

Výber uložených trás v mape

Pokiaľ bývate v okrese, kde máme menej článkov, môžete skúsiť výber z túr uložených v Turistickej mape, ktoré používatelia označili za verejné.

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Túra z uložených trás na TuristickaMapa.sk
Zvoľ kritériá

Upozornenie

Výber nezohľadňuje prípadné bežné, či mimoriadne uzávery turistických chodníkov. Automatizovaný výber z uložených trás podľa lokality vychádza z dát, ktoré pridávajú používatelia a neprešli cez redakčnú úpravu. Pri ich použití odporúčame sa vopred zoznámiť cez aké lokality trasa prechádza a aký tam platí návštevný režim.

V čase epidémie koronavírusu odporúčame nenavštevovať hrady, rozhľadne, či iné veľmi frekventované miesta, ale zamerať sa na objavovanie neznámych chodníčkov. Viac informácií o tom, ako sa správať, ako vyberať túry, alebo čo odporúčajú odborníci, sa dočítate v článkoch nižšie.

Súvisiace články z jesene 2020

Súvisiace články z jari 2020


Najnovšie