Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Ötscher
Ötscher Zatvoriť

PR Tri tipy na atraktívne ciele v Dolnom Rakúsku

Dolné Rakúsko ponúka turistom rozmanité možnosti, či už ide o dlhé túry alebo putovanie, turistiku s deťmi alebo so psom, túry pre skalolezcov alebo nenáročné prechádzky pre víkendových športovcov. Vybrali sme pre vás tri atraktívne miesta, ktoré by ste v Dolnom Rakúsku určite nemali vynechať.

Vrchol Ötscher

Okolo 1 893 metrov vysokého vrchu Ötscher, symbolu regiónu Mostviertel, sa na 170 metrov štvorcových rozprestiera najväčšia prírodná rezervácia Dolného Rakúska Ötscher-Tormäuer. Jej pôvodná zachovaná príroda dnes nadchýna tak milovníkov prírody, ako aj horských dobrodruhov. Nájdete tu unikátnu rozmanitosť pozostávajúcu z bizarne formovaných skalných útvarov, hlbokých roklín, vodopádov, jaskýň, pokojných lesov, horských pasienkov, jazier a prekrásnych vyhliadkových miest.

Trasa Ötscher vedie krásnym zeleným lesom, neskôr kosodrevinou a napokon pomedzi skaly. Zo samotného vrcholu môžete obdivovať široké výhľady, okrem iného na Hochschwab, Schneeberg či Raxalpe.

Tiesňava Ötschergräben

Už celé tisícročia formuje prírodu v mostviertelských vápencových Alpách voda, ktorá do skál hĺbi tiesňavy, rokliny či jaskyne a zanecháva bizarné útvary. Tiesňava Ötschergräben v regióne Mostviertel patrí k najkrajším turistickým oblastiam v Rakúsku. Divoká voda riečky Ötscherbach a členité skalné útvary sa tu striedajú s bujnou vegetáciou.

Trasa vedie nad riekou po mnohých mostíkoch a drevených lávkach. Zaujímavá zastávka s dávkou histórie vás čaká pri elektrárni Stierwaschboden. Ďalej pokračujeme fotogenickou roklinou k vodopádom Mirafälle a Schleierwasserfälle.

Centrum Ötscher-Basis ponúka na požiadanie aj sprevádzané túry plné informácií o prírode.

Prírodná rezervácia Ötscher-Tormäuer je dostupná verejnou dopravou, Mariazellskou železnicou.

Vrchol Hochkar

Hochkar nie je len lyžiarske stredisko. Tento vrchol je so svojimi 1 808 m nad morom najvyšším bodom Göstlinských Álp a vďačným turistickým cieľom. Túra naň nie je náročná a vrchol vás odmení úchvatnými výhľadmi na regióny Waldviertel a Weinviertel. Stojí tu aj chata ÖTK Schutzhaus Hochkar, v ktorej na vás po výstupe čaká tá najlepšia kuchyňa.

Z vrcholu Hochkar môžete odbočiť k vyhliadke 360° Skytour Hochkar. Pozostáva z dych vyrážajúcich vyhliadkových plôch a visiacich mostov. Naším tajným tipom je vrchoviskové rašelinisko Hochmoor Leckermoos s pestrým svetom rastlín a živočíchov.

Viac tipov z regiónu Dolné Rakúsko môžete nájsť na www.dolne-rakusko.info.

Fotogaléria k článku

Najnovšie