Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Prístrešok s pripraveným grilom
Prístrešok s pripraveným grilom Zatvoriť

Prístrešok Dunitová skalka

Šarišská vrchovina asi nie je miestom, kde by sa zatúlalo mnoho turistov na viacdenné výpravy, ale informácia o peknom, udržiavanom prístrešku je vždy prínosom. Krátky príspevok bude venovaný prístrešku na vrchole Dunitovej skalky pri obci Sedlice.

Poloha
Šarišská vrchovina: priamo na vrchole PR Dunitové skalka asi 500 m východne od Sedlíc na trase náučného chodníka
Nadmorská výška
505 m n. m.
GPS súradnice
šírka: 48.92285 ° SŠ
dĺžka: 21.12546 ° VD
» Mapa
Nocľah
núdzovo 3 ľudia s vlastným spacákom a karimatkou na drevenej podlahe
Prevádzka
trojsezónna
Voda
v dedine, prameň v blízkosti nie je
Spojenie
Sedlice (bus) - náučný chodník k Dunitovej skalke
Dalšie info
vonkajšie ohnisko s posedením

Poloha a prístup

Asi pol kilometra východne od obce Sedlice leží na skalnatom výbežku prírodnej rezervácie Dunitová skalka drevený altánok, ktorý môže poslúžiť hlavne k úkrytu alebo k prípadnému prenocovaniu, či len ku pikniku s kamarátmi alebo rodinou.

K prístrešku sa dá poľahky dostať po zeleno-bielej značke náučného chodníka - leží priamo na najvyššom mieste Dunitovej skalky.

Objekt

Prístrešok je drevený, s pôdorysom približne 2 x 3 metre. Krytá je len jedna, zadná strana, strecha je taktiež drevená, z dosiek. Pred dažďom zatiaľ ochráni, ale dlhú životnosť mať pravdepodobne nebude, keďže drevo je vystavené poveternostným podmienkam. Skromný altánok dopĺňajú dve lavice a stôl - všetko je pevnou súčasťou prístreška a nedá sa s nimi manipulovať.

Okolie

V bezprostrednej blízkosti je upravené ohnisko s lavicami, ktoré poslúžia ako vhodné miesto na posedenie pri ohníku či pri opekačke. Čo však poteší, je gril, ktorý je použiteľný a je ukrytý v prístrešku. Z miesta, kde sa nachádza besiedka, je pekný výhľad na okolité hory a dolinu Sopotnice. Prameň sa v blízkosti nenachádza.

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Treba mať na pamäti, že len pár metrov od prístreška začína prírodná rezervácia, a teda tomu treba prispôsobiť tiež správanie na mieste.

Fotogaléria k článku

Najnovšie