Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Fleecewool2
Fleecewool2 Zatvoriť

PR Aclima a jej inovácie vo svete merino vlny

Nórska značka Aclima sa orientuje na výrobu z merino vlny už od roku 1939. Rodinná firma, ktorú vedie už niekoľká generácia Johansenovcov je skutočne špičkou v tom, čo robí. Produkty Aclima využívajú okrem širokej verejnosti aj nórski polárnici, armáda a záchranné zložky.

Aclima je špecialistom vo vytváraní nových vlnených materiálov, ktoré robia oblečenie funkčnejším, praktickejším a všestrannejším. Milovníci merino vlny ocenia, že tento materiál sa už nepoužíva iba na výrobu termoprádla, ale taktiež ako stredná a vonkajšia vrstva oblečenia.

Náhrada za syntetické fleecové mikiny

V sedemdesiatych rokoch minulého storočia bol fleece, vyrobený z ropných syntetických látok, predstavený svetu ako úžasná inovácia. Tento materiál sa bohužiaľ stal známy tým, že vylučoval mikroplasty a ohrozoval morský život. Zmiešaním poznatkov našich predkov s modernými metódami, Aclima vytvorila nový fleecový výrobok. Aclima FleeceWool sú vyrobené z textílie zo 100% merino vlny, sú pletené, strihané a opracované spôsobom, vďaka ktorému je textília mäkká, nenápadná a mimoriadne pohodlná na nosenie. Je to perfektná teplá a technická medzivrstva pre každú situáciu.

WoolShell – vonkajšia merino vrstva

Určite poznáte a vo Vašom šatníku nechýba softshell, ktorý sa zväčša využíva ako vetruodolná vrstva v chladnejšom počasí. Aclima prišla s vlneným materiálom podobným práve softshellu. WoolShell sa dá nosiť priamo na pokožke, ale taktiež ako vonkajšia vrstva, ktorá Vás ochráni pred nepriaznivým počasím. Vonkajšia vrstva obsahuje prímes syntetickej tkaniny a preto je odolná, merino vlna dodáva výborné izolačné vlastnosti, rýchlo odvádza vlhkosť a ihneď schne.

Sieťované termoprádlo - keď vzduch izoluje

Vedeli ste, že vzduch izoluje? Sú to práve vzduchové vankúšiky, ktoré vznikajú medzi merino sieťovinou a zabezpečujú termo vlastnosti bez pocitu prehriatia a pocitu prepoteného oblečenia. To je Aclima Woolnet. Unikátne termoprádlo je určené pre aktívnych ľudí, ktorí robia vysokoaktívne športy aj v zime. Toto termoprádlo si obľúbili skialpinisti, bežkári, bežci, ale aj turisti. Termoprádlo je po prepotení doslova za pár minút suché, a preto nemusíte na svoje výlety nosiť náhradné kusy oblečenia.

Celá ponuka Aclima merino oblečenia dostupná na www.norwayshop.sk.

Fotogaléria k článku

Najnovšie