Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

PR Cestujte autom bezpečne – poistite si ho v Unione

Teplejšie počasie, uvoľnenie protipandemických opatrení i blížiaca sa dovolenková sezóna – to všetko sú dôvody, ktoré lákajú ľudí užiť si voľné dni mimo domu. Či už sa chystáte autom na dovolenku k moru alebo len na pár hodinovú cestu po Slovensku, nezabúdajte, že bezpečnosť je na prvom mieste.

V prípade, že cestujete vlastným autom to platí dvojnásobne. Myslite na to, že treba poistiť nielen batožinu a pasažierov, ale aj vaše vozidlo. Môžete si tak cestovanie bezstarostne vychutnávať, pretože viete, že ak by sa niečo stalo, máte sa kam obrátiť a vaša poisťovňa vyrieši problém za vás.

Základom je povinné zmluvné poistenie

Pred cestou je potrebné skontrolovať technický stav vozidla a overiť si, že máte pripravené všetky potrebné doklady. Dbajte na to, aby ste pri sebe mali:

  • občiansky a vodičský preukaz,
  • osvedčenie o kontrole technického stavu,
  • osvedčenie o evidencii vozidla a
  • Zelenú kartu, ktorá je dokladom o uzatvorení PZP (povinné zmluvné poistenie).

Zo zákona má každý vlastník motorového vozidla povinnosť uzatvoriť povinné zmluvné poistenie. V prípade, že si túto zákonnú povinnosť nesplníte, hrozí vám pokuta až do výšky 3 320 EUR.

Nezabudnite, že ak ste uzatvorili povinné zmluvné poistenie online, nadobúda platnosť až po zaplatení poistnej sumy. Nikdy sa nespoliehajte na to, že potrebné dokumenty (napríklad Zelená karta) vám boli doručené e-mailom. Poistenie zaplaťte hneď po tom, ako ho cez internet uzavriete. V prípade, že vaše vozidlo nebude poistené, hrozí vám nielen pokuta, ale predovšetkým sa vaša vysnívaná dovolenka môže poriadne skomplikovať a predražiť.

Chráňte svoje auto havarijným poistením

Chráňte svoje auto havarijným poistením

Nezabúdajte však, že povinné zmluvné poistenie kryje len škody, ktoré v prípade dopravnej nehody spôsobíte iným vozidlám či pasažierom. Nijako nechráni vás a vaše auto. Preto sa vám na určite vyplatí, ak budete mať uzatvorené aj havarijné poistenie.

Tento typ poistenia chráni vaše auto v prípade zrážky s iným vozidlom, zverou alebo nárazom do stromu či plotu. Havarijné poistenie nie je zo zákona povinné, no je lepšie ak vaše auto zabezpečíte. Škody, ktoré v prípade nehody vzniknú na vašom zdraví alebo majetku, tak preplatí poisťovňa.

K havarijnému poisteniu vám navyše poisťovňa Union ponúka niektoré z doplnkových poistení, ktoré využijete najmä v krízových situáciách akými sú dopravné nehody alebo poruchy na vašom aute. Môžete tak získať profesionálne asistenčné služby, poistenie batožiny alebo úrazu vodiča či preplatenie nákladov pri strete s divou zverou.

Bezpečné cestovanie s poisťovňou Union

Poistením vášho vozidla v poisťovni Union získate hneď niekoľko benefitov, ktoré vám spríjemnia cestovanie.

  • Za poistenie môžete platiť v mesačných splátkach. Výšku poistenia si ľahko vypočítate v online kalkulačke.
  • Zaplatíte len za to, čo si vyberiete. Riziká poistenia si vyskladáte podľa vlastných potrieb a nemusíte platiť za celý balík služieb.
  • Poistenie môžete uzatvoriť online z pohodlia domova už za päť minút. Potrebné dokumenty vám prídu do e-mailovej schránky.
  • Máte možnosť kedykoľvek vypovedať zmluvu.

Najnovšie