Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Martin Žilka - Orava. Foto: archív festivalu
Martin Žilka - Orava. Foto: archív festivalu Zatvoriť

Pozvánka HoryZonty 2021 budú od 11. do 13. novembra v Trenčíne

Šestnásty ročník festivalu dobrodružných filmov HoryZonty sa uskutoční 11. až 13. novembra 2021 v Posádkovom klube v Trenčíne. Organizárori pripravili približne 35 filmov z desiatich krajín celého sveta, tri prezentácie hostí spojené s besedami i výstava súťažných fotografií.

Festival sa v novembri 2020 po prvýkrát premiestnil do online sveta, no tento rok by sa organizátori radi vrátili ku klasickej forme podujatia. Zrekonštruované priestory Posádkového klubu, kde sa HoryZonty uskutočnia po prvý raz od r. 2015, umožnia vo vyťaženejších večerných blokoch premietanie v dvoch sálach.

"Program bude na oboch miestach približne rovnaký, líšiť sa bude len v tom, že kým v menšej univerzálnej sále bude zložený výlučne z filmov, v divadelnej sa môžu návštevníci tešiť aj na prezentácie hostí, ktorými budú priekopník slovenského skialpinizmu, extrémny lyžiar a horský vodca Róbert Gálfy, cestovateľ a fotograf Martin Fševed Žilka, horolezci Marián Šajnoha a Vladimír Kazo Linek a kameraman Rastislav Hatiar, hovorí organizátorka Erika Imrichová.

Na svoje si prídu aj diváci, ktorí minulý rok objavili čaro online formátu. Kým hlavný festivalový program v Posádkovom klube sa uskutoční v plánovanom termíne, online projekcia prebehne o pár dní neskôr, od piatka 19. do nedele 21. novembra. Program na internete bude čiastočne upravený, no diváci budú môcť aj tu zhliadnuť množstvo filmov ako aj záznamy prezentácií tohtoročných hostí.

Súčasťou festivalu bude po roku opäť aj niekoľko podujatí v rámci sekcie Umenie a šport v živote zdravotne postihnutých, vrátane besedy a workshopu. Návštevníci, ktorí sa do festivalového diania radi zapájajú aktívne, sa môžu tešiť na tradičné sprievodné podujatia. Ak to situácia dovolí, v sobotu 13. novembra sa uskutoční Beh o pohár festivalu, nosičské preteky na Farských schodoch i detské cyklopreteky Tour de HoryZonty pri Zátoke pokoja.

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Program festivalu

Najnovšie