Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Prístrešok v Hiadeľskom sedle. Foto – SZOPK Nizke Tatry
Prístrešok v Hiadeľskom sedle. Foto – SZOPK Nizke Tatry Zatvoriť

Správa Obnovili 90 km turistických a cyklo značiek, pribudli prístrešky

Dobrovoľníci obnovili značenie na viac ako 90 km turistických a cykloturistických trás v šiestich lokalitách v rámci grantového programu Živé chodníky Nadácie Ekopolis. Opravili aj dve studničky a vynovili päť prístreškov či odpočívadiel pre turistov.

Dobrovoľníci z KST Krupina obnovili značenie na 46 kilometroch cykloturistických trás Bzovská Lehôtka - pevnosť Bzovík, Krupinský okruh a TvoľŠvábska križovatka. Osadili cykloturistický mapový infopanel, ako aj špeciálnu rampu na lesnej ceste, ktorá umožňuje prejazd práve cyklistom. Obnovili dve studničky Pod hrabom a Pod klenom.

SCK Bicyglo Trnava obnovil značenie štyroch cykloturistických trás v okolí Boleráza a Horných Orešian, na trase Majdán – Horné Orešany – Dolné Orešany. Vylepšili aj odpočívadlo na trase Boleráz - Dolné Orešany.

Cyklo značenie. Foto – SCK Bicyklo Trnava
Cyklo značenie. Foto – SCK Bicyklo Trnava

SZOPK Nízke Tatry obnovil značenie na 19 kilometroch turistických trás Moštenica – Hiadeľské sedlo. Z projektu bola hradená najmä generálna rekonštrukcia a vylepšenie populárneho turistického prístrešku v Hiadeľskom sedle na Ceste hrdinov SNP, kde boli osadené podlahy, bočné steny, vymenená bola šindľová strecha a opravou prešlo drobné vybavenie prístrešku.

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

OZ Čemerica Stakčín obnovili značenie a spriechodnili turistický chodník Runina – Ruské sedlo. Dobrovoľníci rekonštruovali turistickú útulňu na turistickej značenej trase Runina – Ruské sedlo. Vybudovali latrínu a osadili šesť lavíc so stolom. Výmenou prešla informačná tabuľa a opravený bol poškodený most cez potok.

Studnička. Foto – KST Slovensky Kras
Studnička. Foto – KST Slovensky Kras

SCK Slovenský kras vybudoval odpočívadlá na trase Náučného chodníka Krasové javy Hôrky a obnovil cykloturistické značenie na trase Prielom Muránky. Obnovou prešlo značenie na 18 kilometroch cykloturistickej trasy Gemerská Hôrka – Bretka, pribudli štyri nové cyklosmerovníky a osadený bol aj mobiliár, šesť lavičiek so stolom, tri informačné panely a stojan na bicykle.

OZ KoLesom postavilo nový prístrešok Bulíková na východiskovom mieste veľmi populárnych Laskomerských trailov v blízkosti Banskej Bystrice. Osadené v ňom boli lavice i stojan na bicykle. Dobrovoľníci sa tiež pustili do značenia na cykloturistickej trase Podlavice – Riečanské sedlo v dĺžke 7 kilometrov.

„Program Živé chodníky realizuje naša nadácia od roku 2008, pričom od roku 2012 sa zameriavame na celé Slovensko. Za tie roky sme dohromady obnovili už viac než tisíc kilometrov trás pre turistov a cykloturistov,“ hovorí Ján Roháč, programový manažér programu Živé chodníky z Nadácie Ekopolis. „Celkovo bolo na projekty tento rok prerozdelených 10 100,- €.“

Najnovšie