Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Pohľad od cesty
Pohľad od cesty Zatvoriť

Prístrešok Kamenná

V najsevernejšom cípe Malých Karpát, na vrchu Kamenná, stojí neveľký prístrešok, ktorý dobre poslúži na oddych, úkryt pred dažďom a prípadne na núdzový nocľah.

Poloha
Malé Karpaty - Čachtické Karpaty (CHKO Malé Karpaty)
Nadmorská výška
295 m n. m.
GPS súradnice
šírka: 48.7485 ° SŠ
dĺžka: 17.8043 ° VD
» Mapa
Nocľah
6 ľudí, s vlastnou karimatkou a spacím vakom
Prevádzka
trojsezónna (bez vykurovacieho telesa)
Voda
nie je
Kontakt
Poľovnícka spoločnosť Preliačina Nové Mesto nad Váhom

Prístup

Prístrešok stojí na vrchu Kamenná, priamo pri žltej turistickej značke za starým kameňolomom.

  • Od železničnej stanice v Novom Meste nad Váhom sem prídeme za 0.45 h, od posledných domov mesta sa k prístrešku dostaneme približne za 15 minút.
  • Z opačnej strany, od Višňového, vyjdeme po turistickej značke za 1.45 h. Úzkym chodníčkom zdolávame veľmi strmé svahy nad riečkou Jablonka.
  • Horskou cyklocestou od Višňového je to k prístrešku 2.20 h. Tento prístup je pohodlnejší, stúpanie zdolávame postupne.

Objekt

Prístrešok postavila Poľovnícka spoločnosť Preliačina z Nového Mesta nad Váhom. Konštrukciu prístrešku tvoria nosné stĺpy z drevenej guľatiny, strecha je tiež drevená, pokrytá trapézovým plechom zelenej farby. Priestor pod strechou je veľký približne 4 x 3 metre, vysypaný drobným kamenivom. Tu sa nachádzajú dve dlhé lavice a stôl.

Po oboch stranách strechy sú umiestnené žľaby na dažďovú vodu, ktorá je zachytávaná do železných sudov. Z vonkajšej strany sú pri nosnom stĺpe umiestnené dva koše na odpadky s krytmi a vloženými vrecami.

Neďaleko prístreška sa nachádza upravené ohnisko. Keďže objekt je na okraji lesa, o drevo by tu nemala byť núdza. V čase našej návštevy bola menšia zásoba dreva aj pod strechou prístreška.

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

V okolí sa nenachádza žiadny zdroj pitnej vody.

V čase našej návštevy bolo okolie čisté a bez odpadkov. Vzhľadom na blízkosť mesta je možné predpokladať návštevnosť miestnymi obyvateľmi a využitie na posedenia či opekačky.

Fotogaléria k článku

Najnovšie