Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Prístrešok v obci Trstená na Ostrove
Prístrešok v obci Trstená na Ostrove Zatvoriť

Prístrešok Trstená na Ostrove

Na slovenskom úseku Eurovelo 6 popri Dunaji nemáme veľa miest, kam by sa dalo skryť pred dažďovou prehánkou, alebo prespať, ak vynechám rôzne priváty a penzióny, na trase je asi najlepší kemp pri Veľkolélskom ostrove. Nedávno pribudol v obci Trstená na Ostrove oddychový areál s veľkým prístreškom a altánkami, kde sa dá prípadne prespať.

Poloha
Podunajsko: Podunajská nížina - Podunajská rovina, pri obci Trstená na Ostrove na cyklotrase EuroVelo 6 popri Dunaji
Nadmorská výška
116 m n. m.
GPS súradnice
šírka: 47.91438 ° SŠ
dĺžka: 17.49985 ° VD
» Mapa
Nocľah
4 - 5 ľudí na vlastných karimatkách
Prevádzka
celoročná (bez vykurovacieho telesa)
Voda
500 m odtiaľ na cintoríne v obci
Dalšie info
na trase Eurovelo 6

Oddychový areál

Prístrešok je štvorcový, drevený, pokrytý asfaltovým šindľom, vnútri je masívny stôl a lavice, na betónovej podlahe je dosť miesta najmenej pre štyroch spáčov s vlastnými karimatkami, ak by pršalo a silno fúkalo, asi bude nutné zakryť náveternú stranu plachtou. Ak by niekto preferoval spanie v stane, hneď vedľa je dostatok rovných plôch, kde som naozaj videl rozložených cykloturistov. Spať sa dá napokon v stanoch na mnohých miestach, ale večerný pobyt pri stoloch s lavicami je predsa len omnoho pohodlnejší.

Z cyklotrasy sa dá zísť k prístrešku popri verejnom ďalekohľade (najlepšie na obzeranie lodí, či pár kilometrov vzdialeného stupňa Gabčíkovo), cez ľavostranný priesakový kanál sa dá prejsť po oceľovom mostíku.

Voda

Najbližšia verejne dostupná pitná voda je asi 500 m odtiaľ na miestnom cintoríne, vypýtať by sa dala aj v blízkych domoch, voda sa po maďarsky povie "víz".

Na hlavnej ceste je hostinec Duna s príjemnou terasou, ale myslím, že sa tam nevarí. Jedlo (a tiež ubytovanie) sa dá nájsť v penzióne Sámán (patrí k tajným tipom, možno ide o najlepšiu tradičnú maďarskú kuchyňu na Žitnom ostrove).

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Pri altánkoch je možnosť okúpať sa v priezračnej vode výbežku priesakového kanála, je tam aj malé mólo, miestni sa tam kúpu pravidelne.

Poznámka autora:

Zhruba 6 km odtiaľ bývam v dedinke Šuľany, v mojej záhrade už prespalo pomerne dosť cyklistov z najrôznejších krajín. Väčšinou som ich pozval, keď som sa podvečer vozil na bicykli po okolí a našiel som ich v rozličných fázach prípravy alebo hľadania nocľahu. Využili potom vďačne možnosť sprchy, či kávovaru a vždy to skončilo zaujímavou debatou.

Fotogaléria k článku

Najnovšie