Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Turistická ubytovňa Smrekovica
Turistická ubytovňa Smrekovica Zatvoriť

Chata Turistická ubytovňa Smrekovica

Smrekovica je populárna križovatka turistických trás na liptovskej vetve veľkofatranskej hrebeňovky. V posledných rokoch sa tu dalo ubytovať len v horskom hoteli Granit, teraz pribudla turistická nocľaháreň.

Poloha
Veľká Fatra: liptovská časť hrebeňa medzi Močidlom a Malou Smrekovicou
Nadmorská výška
1348 m n. m.
GPS súradnice
šírka: 48.99861 ° SŠ
dĺžka: 19.2038 ° VD
» Mapa
Nocľah
12 lôžok, periny a vankúš s posteľným prádlom sú v cene
Prevádzka
Celoročná
Voda
vodovod v budove
Cena
20,- € človekonoc
Kontakt
granithotels.sk
Spojenie
Podsuchá (bus) - dolina Vyšné Matejkovo (modrá značka)

Prístup

  • po modrej turistickej značke z Podsuchej (bus), táto prístupová cesta je aj cyklotrasou a je tu povolený vjazd motorových vozidiel,
  • po zelenej turistickej značke od Rakytova,
  • po zelenej turistickej značke od Nižného Šiprúnskeho sedla,
  • po žltej turistickej značke od horárne Blatná.

Ubytovňa

Nocľaháreň celoročne prevádzkuje Horský hotel Granit. Budova nocľahárne je samostatný objekt priamo oproti horskému hotelu, pod detským ihriskom a centrálnym parkoviskom. Ide o staršiu budovu v pôvodnom stave. Zariadenie je minimalistické, no čisté a účelné.

K dispozícii je 12 lôžok v štyroch izbách. Izby sú rozdelené na dve bunky, v jednej sú dve lôžka, v druhej štyri lôžka na poschodových posteliach. K dvom bunkám pripadá aj WC s umývadlom a sprchovým kútom, spolu sú tu teda dve kúpeľne.

Cena ubytovania je 19,- €, treba rátať aj s miestnym poplatkom 1 ,- €. Vankúš, perina a posteľnou bielizňou je v cene, spacák nepotrebujete.

Spoločenská miestnosť tu nie je, kapacitne menšie možnosti posedenia sú na chodbe. Pred vchodom je stôl s lavicami. Rovnako tu nie je ani kuchynka. Oproti vchodu sa nachádza sušiareň, čo pomôže vzhľadom na veľkosť izieb.

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Ďalšie služby

Stravovať sa dá v horskom hoteli. Hneď vedľa ubytovne sa nachádza detské ihrisko. Vzadu za parkoviskom sú ďalšie objekty, v rámci ktorých je krytá "koliba", kde sa dá opekať. Hneď vedľa sa nachádza otvorené ohnisko, tam je to takisto možné.

Fotogaléria k článku

Najnovšie